search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Δεν αναμένει καμία «βιώσιμη» λύση από το Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ

20.11.2012 14:52
Δεν αναμένει καμία «βιώσιμη» λύση από το Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Καμία βιώσιμη απάντηση για το ελληνικό χρέος δεν αναμένει από το σημερινό Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.Επισημαίνει μάλιστα πως «η εκταμίευση της δόσης θα αφήσει ανεπηρέαστη την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας».

Καμία βιώσιμη απάντηση για το ελληνικό χρέος δεν αναμένει από το σημερινό Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα επαναλαμβάνει πως στόχος είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σημειώνοντας πως η εκταμίευση της δόσης θα αφήσει ανεπηρέαστη την πραγματική οικονομία ενώ μία επιμήκυνση δύο ετών θα επιβαρύνει τη χώρο με ένα κόστος περίπου 30 δισεκατομμυρίων.
 
«Όλα δείχνουν πως για μια ακόμη φορά δεν θα δοθεί μια βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και κατ' επέκταση στο μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα και τονίζει ότι προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
«Η εκταμίευση της δόσης θα αφήσει ανεπηρέαστη την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, ενώ η περιβόητη επιμήκυνση θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόστος χρηματοδότησης της τάξης των 30 δισ. και θα εκτινάξει το χρέος σε βάθος χρόνου από τη στιγμή που εντάσσεται στο παρόν μνημονιακό πλαίσιο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για «απαθή παρακολούθηση των εξελίξεων».
 
«Η όποια παρουσία της εξαντλείται στη διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι «κάθε μνημονιακή επιλογή για λιτότητα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα γίνεται δεκτή» αναφέρει και προσθέτει:
 
«Είναι τέτοια η σπουδή τους να δώσουν διαπιστευτήρια υποταγής στην τρόικα, που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προσθέτουν νέα μέτρα τα οποία ξέχασαν να εντάξουν στο μεσοπρόθεσμο και να δέσουν πισθάγκωνα την ελληνική κοινωνία, με μηχανισμούς επιτροπείας που προσιδιάζουν μόνο σε αποικίες» .
 
«Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η επαναθεμελίωση της ΕΕ σε νέους άξονες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και αναδιανομής του πλούτου, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52