search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:59
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα

21.11.2012 09:09
Σόιμπλε: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα - Media

Ανοιχτό παραμένει το εάν θα παραταθεί ο στόχος για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο 2022 ή εάν θα παραμείνει στο 2020,  δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ανοιχτό παραμένει το εάν θα παραταθεί ο στόχος για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο 2022 ή εάν θα παραμείνει στο 2020,  δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, τόνισε στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι παραμένει ανοικτό το ζήτημα για το εάν το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ, επίπεδα στα οποία θεωρείται βιώσιμο, έως το 2020 ή το 2022. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι και η βασική πηγή διαμάχης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, καθώς θα ορίσει και το εάν θα υπάρξει άλλος τρόπος κάλυψης του κενού χρηματοδότησης, πχ. μέσω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 
Παράλληλα, ο Σόιμπλε αναμένεται να δηλώσει στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, πως δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για το πως θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης των 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.

Την ίδια ώρα πάντως αίσθηση προκαλεί η δήλωση του χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, σύμφωνα με τον οποίον ο Β. Σόιμπλε κατά την πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, ανέφερε ως «πραγματικό» τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Φουκς, ο κ. Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να αποφευχθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58