search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Η χώρα του… Survivor

21.11.2012 22:00

Στη χώρα μας πέφτει ξύλο. Πολύ ξύλο. Αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτές, ακροδεξιοί δέρνουν μετανάστες και ομοφυλόφιλους, βουλευτές δέρνονται στα κανάλια, τουρίστες τις τρώνε από την αστυνομία, κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καλά, διότι ο ψιλικατζής με στραβοκοιτάζει κάθε φορά που ζητάω απόδειξη.

Στη χώρα μας πέφτει ξύλο. Πολύ ξύλο. Αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτές, ακροδεξιοί δέρνουν μετανάστες και ομοφυλόφιλους, βουλευτές δέρνονται στα κανάλια, τουρίστες τις τρώνε από την αστυνομία, κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καλά, διότι ο ψιλικατζής με στραβοκοιτάζει κάθε φορά που ζητάω απόδειξη.
Σε μια παραδεισένια χώρα σαν τη δική μας, αναρωτιέμαι γιατί όλοι έχουν λύσει τα ζωνάρια. Τι να τους φταίει άραγε; Σάμπως δεν έχουμε ευημερία; Καλούς μισθούς; Κράτος πρόνοιας; Υψηλές συντάξεις; Δίκαιο φορολογικό σύστημα; Άριστες σχέσεις με τους εταίρους μας; Όλο τον χρόνο ήλιο; Γιατί λοιπόν τόσο ξύλο;
Λέτε για όλα να φταίει ο πρώην πρωθυπουργός, ο ΓΑΠ; Αυτός που έκανε μόδα τους μπρατσαράδες διαλέγοντας υπουργούς την ώρα που έκανε διάδρομο; Από τότε το μούσκουλο έγινε μόδα, όπως παλιότερα το τζιπ και το πούρο, και οι τετρακέφαλοι κατέκλυσαν την ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή μετατρέποντάς την σε παρεάκι του Ράμπο.
Η μόδα, λοιπόν, είναι ο λόγος που οι μύες αντικατέστησαν τον λόγο και όχι η εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία, η Ακροδεξιά, ο ρατσισμός ή η ξενοφοβία. Όλα αυτά είναι ψέματα και τα λένε οι εχθροί μας επειδή μας ζηλεύουν. Εμείς, για παράδειγμα, σεβόμαστε τους πολιτικούς μας, που είναι όλοι αμέμπτου ηθικής, αγαπά-με τους μετανάστες επειδή υπήρξαμε – και είμαστε ακόμα – χώρα μεταναστών, τους gay επειδή έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα και τους τουρίστες επειδή μας φέρνουν τα ωραία λεφτά τους. Κι αν καμιά φορά τύχει και φάει ξύλο κανένας απ’ αυτούς, δεν γίνεται με κακή πρόθεση. Τζάμπα μαθήματα αυτοάμυνας παραδίδουμε, ως ένδειξη αγάπης, συμπαράστασης, φιλίας και αλληλεγγύης. Μόνο μια απορία έχω. Πώς θα τα εξηγήσουμε όλα αυτά στα εκατομμύρια αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαβάζουν ότι πολλοί ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα ζουν, αντί για τον απόλυτο ελληνικό μύθο, τον απόλυτο ελληνικό τρόμο τρώγοντας ξανάστροφες σε αστυνομικά τμήματα ή εκεί που περπατάνε αμέριμνοι στον δρόμο; Όμως δεν ανησυχώ. Εκτός από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που είναι μεν όμορφη, αλλά άπειρη, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί μας είναι εξυπνότατοι και επικοινωνιακότατοι, και κάτι νόστιμο θα βρουν να πουν στα διεθνή μέσα για να μη χάσουμε την πελατεία (τους τουρίστες, δηλαδή, για τους μετανάστες δεν νομίζω ότι ανησυχεί κανείς). Ότι, ας πούμε, οι ξυλοδαρμοί στη χώρα μας είναι ένα πολύ προωθημένο promo project του απόλυτου ελληνικού survivor και ότι στο τέλος αυτός που τρώει το πιο πολύ ξύλο θα πάρει χρηματικό έπαθλο και θα τον κάνουμε και αφίσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16