search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Από λόγια χορτάσαμε

21.11.2012 13:41

Δεν ξέρω πόσοι θα χορτάσουν από τη δόση των 33 δις – όποτε έρθει, όση έρθει, με όποιους όρους έρθει- αλλά από δηλώσεις των τριών αρχηγών και του υπουργού Οικονομικών, έχουμε βαρυστομαχιάσει!

Δεν ξέρω πόσοι θα χορτάσουν από τη δόση των 33 δις – όποτε έρθει, όση έρθει, με όποιους όρους έρθει- αλλά από δηλώσεις των τριών αρχηγών και του υπουργού Οικονομικών, έχουμε βαρυστομαχιάσει!
Το λέω αυτό, γιατί από τον Αύγουστο, τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος (κυρίως ο πρόεδρος του… εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, όταν μιλάει, δίνει πάντα την εντύπωση ότι του χρωστάμε υποχρέωση που ασχολείται με την πολιτική και θα πρέπει να του το αναγνωρίσει και η διεθνής κοινότητα!) μάς είχαν φλομώσει στις δηλώσεις ότι τα έχουν όλα κανονίσει και μετά την ψήφιση των μέτρων θα έδιναν το πράσινο φως οι δανειστές.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Μας έλεγαν οι δυο αρχηγοί – προφανώς με την συμφωνία και ίσως προτροπή του Στουρνάρα-  ότι τα ταμεία του κράτους θα αδειάσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά έγινε μέσα Νοεμβρίου, τώρα αρχές Δεκεμβρίου και πάει λέγοντας.
Μα, θα πει κάποιος, υπάρχουν λεφτά; Ασφαλώς και δεν υπάρχουν, αφού η αγορά έχει στεγνώσει και δεν εισπράττει κανείς τίποτα, δεν αποδίδει τίποτα και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πληθαίνουν τρομακτικά.
Χρησιμοποιούν όμως αυτήν την πραγματικότητα για να εκβιάσουν το λαό να μην αντιδράσει δυναμικά, τους βουλευτές να ψηφίζουν τα μέτρα, εξευτελίζοντας τον εαυτό τους σε σχέση με το τι έλεγαν πριν από μήνες, με αποτέλεσμα ο εκβιασμός να γυρίσει μπούμερανγκ, αφού οι εταίροι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Μας εμπαίζουν λοιπόν.
Μια ηγεσία χωρίς σχέδιο, χωρίς πλάνο νο.2, χωρίς σοβαρή πολιτική διαπραγμάτευση, φέρνει την χώρα στο έλεος των δανειστών και του κάθε μέτριου ευρωπαίου ηγέτη, που σκέφτεται ως τραπεζίτης, λειτουργεί ως τεχνοκράτης και αποφασίζει ως εντολοδόχος συμφερόντων.
Αυτή η κυβέρνηση, δεν έχει την ικανότητα, το πρόγραμμα και το σθένος να βγάλει τη χώρα από τον κυκλώνα.
Εδώ είναι που η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παρουσιάσει εναλλακτικό, εφικτό και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο για να μπει ένα φρένο στον κατήφορο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08