search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

23.11.2012 16:40

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αφού οι φαρμακοποιοί ανοίγουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κλάδου και ιδιαίτερα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αφού οι φαρμακοποιοί ανοίγουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κλάδου και ιδιαίτερα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Ο Σύλλογος καταγγέλλει την αιφνιδιαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων – διά του… τεχνάσματος του «rebate», όπως λέει – για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1.1.2012 έως σήμερα. Δηλαδή, οι φαρμακοποιοί «εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν, χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο, ειδικά μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.ά.) τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48