search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:34
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαίρεση των ευπαθών ομάδων από τις διακοπές ρεύματος

22.11.2012 10:22
ΣΥΡΙΖΑ: Εξαίρεση των ευπαθών ομάδων από τις διακοπές ρεύματος - Media

Με ερώτησή τους 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση των ευπαθών κατηγοριών καταναλωτών από τις διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Με ερώτησή τους 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση των ευπαθών κατηγοριών καταναλωτών από τις διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησή τους, παρ' όλο που η Πολιτεία έχει θεσπίσει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για να προστατεύει τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι απαραίτητες εκείνες πρόνοιες (π.χ. απαγόρευση διακοπής ρεύματος, μεγαλύτερη προθεσμία εξόφλησης λογαριασμών κ.ά.) στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επειδή εκκρεμεί ακόμη η έγκριση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΡΑΕ. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι διακοπές ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 20% τον τελευταίο χρόνο, έχοντας εκτοξευτεί σε σχέση με το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012, με τις ανεξόφλητες οφειλές -κυρίως λόγω του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ- να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, παρά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 1972/2012) για τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει εσωτερικές ερμηνευτικές και διευκρινιστικές εγκυκλίους προς τη ΔΕΗ, σχετικά με την «εκκαθάριση του ΕΕΤΗΔΕ 2011 στους λογαριασμούς ρεύματος», υποχρεώνοντας τους πελάτες – καταναλωτές της ΔΕΗ να απευθυνθούν στις ΔΟΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18