search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Φάρμακα τέλος για τους ασθενείς με AIDS στο Τζάνειο

23.11.2012 08:22
Φάρμακα τέλος για τους ασθενείς με AIDS στο Τζάνειο - Media

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι ασθενείς με AIDS που παρακολουθούνται από την Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου νοσοκομείου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα.

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι ασθενείς με AIDS που παρακολουθούνται από την Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου νοσοκομείου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα.
 
Με επιστολή προς την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σ.Φούσας περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση τη Μονάδα Λοιμώξεων:
 
«Το Τζάνειο Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του νοσοκομείου μας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων.

»Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβούμε για να μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς που θα είχε σαν συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους και θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα και το κόστος θεραπείας» υπογραμμίζει ο κ.Φούσας.
 
Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες για απάτη με συνταγές του ΕΟΠΥΥ.
 
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του φορέα Λ.Παπαγεωργόπουλος υπάρχουν 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά είχαν εκτελεστεί ήδη από τον Αύγουστο.
 
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας, έχει ζητηθεί ήδη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει» είπε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.
 
Οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προκάλεσαν την  αντίδραση του προέδρου του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου που δήλωσε πως οι καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ θα αποδειχθούν "φλούδα"» και υποστήριξε ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπλοκή ή τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ.
 
«Αν αποδειχθεί όμως ότι υπάρχει απάτη στην οποία εμπλέκονται γιατροί και φαρμακοποιοί θα πρέπει να τους πάρουμε τα κεφάλια» συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:39