search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα-Τρίτη

26.11.2012 07:05
Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα-Τρίτη - Media

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη. Παράλληλα, νέα ταλαιπωρία περιμένει και τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να καταβάλλουν χρήματα για να προμηθευτούν φάρμακα.

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη. Παράλληλα, νέα ταλαιπωρία περιμένει και τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να καταβάλλουν χρήματα για να προμηθευτούν φάρμακα.
 
Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αντιδράσουν στη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής καθώς και στην έκπτωση που καλούνται να πληρώσουν στον Οργανισμό για τα φάρμακα που έχουν πουλήσει, από την 1η Ιανουαρίου 2012

Το προσεχές Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και ανάλογα θα αποφασιστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως λένε οι φαρμακοποιοί, το ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ χρωστάνε οι ίδιοι σε προμηθευτές και φαρμακοβιομήχανους.

Αύριο, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη μετά από απόφαση της ΟΕΝΓΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις περικοπές στους μισθούς τους. Επίσης συμπαραστέκονται στους συλληφθέντες για το επεισόδιο εναντίον του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δικάζονται την ίδια ημέρα και σε όσους υπαλλήλους τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Η ΟΕΝΓΕ κήρυξε ακόμη την 30η Νοέμβρη ως «πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας και στις 13.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50