search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:32
MENU CLOSE

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη συμφωνία του Eurogroup

27.11.2012 07:28
Τα διεθνή ΜΜΕ για τη συμφωνία του Eurogroup - Media

Κεντρικό θέμα έγινε στα διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για τη δόση των 44 δις ευρώ και τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Κεντρικό θέμα έγινε στα διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για τη δόση των 44 δις ευρώ και τη μείωση του ελληνικού χρέους.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο BBC, όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά πως «μια νέα μέρα ξεκινά για όλους τους Έλληνες». Το άρθρο αναφέρει ότι στο χθεσινό Eurogroup αποφασίστηκε το ξεμπλοκάρισμα των 44 δις, ελάφρυνση του χρέους κατά 40 δις, ενώ τονίζεται και η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι «η διάσωση θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και την Ελλάδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το CNN, με τίτλο «ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος». Σημειώνεται ότι η περίπτωση διαγραφής του ελληνικού χρέους «μπήκε στο ράφι».
Η εφημερίδα Washington Post έχει τίτλο «ΔΝΤ και υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγουν σε συμφωνία για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί στις 13 Δεκεμβρίου.
 «Άνοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Liberation. «Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται μια ελάφρυνση ελληνικού του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Επιστροφή της Ελλάδας στην χρηματοοικονομική σταθερότητα σε 10 χρόνια βλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με την Αθήνα να αναλαμβάνει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το χρέος.
Τέλος, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει: «Καλύτεροι όροι για την Ελλάδα την ίδια ώρα που η ΕΕ δέχεται την νέα φόρμουλα διάσωσης». Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών διευκόλυναν την Ελλάδα συμφωνώντας σε ηπιότερους όρους για το άκρως αναγκαίο πακέτο διάσωσης. Έπειτα από τρία χρόνια άκυρων εκκινήσεων, η Ευρώπη βρήκε τη σωστή φόρμουλα για να αντιμετωπίσει τη χρεωμένη χώρα και να την επαναφέρει σε υγιείς ρυθμούς.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24