search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Όλο και πιο μακριά…

05.04.2010 11:43
Όλο και πιο μακριά... - Media

Ούτε το κλίμα των ημερών και η θεία κατάνυξη, την οποία μάλιστα επικαλέστηκε η Βάσω Παπανδρέου στη Bουλή, αλλά ούτε και η σοβαρότητα των πραγμάτων βοήθησε ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Ούτε το κλίμα των ημερών και η θεία κατάνυξη, την οποία μάλιστα επικαλέστηκε η Βάσω Παπανδρέου στη Bουλή, αλλά ούτε και η σοβαρότητα των πραγμάτων βοήθησε ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Μεγάλη εβδομάδα και όλοι περίμεναν ότι οι δυο υπουργοί, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των ΚΤΕ Οικονομικών και Οικονομίας,όπου συζητήθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο,θα έβρισκαν έναν τρόπο για να έρθουν ο ένας…πιο κοντά στον άλλο.

Τίποτε όμως από αυτά δεν συνέβη, αφού, προς μεγάλη έκπληξη όλων, η Κατσέλη δεν εμφανίστηκε στη Βουλή επικαλούμενη φόρτο εργασίας.Οι συνεργάτες της μάλιστα έλεγαν ότι έτσι κιαλλιώς η Λούκα έχει ενημερωθεί αρμοδίως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των υπουργικών συμβουλίων και γι’ αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία της σε ένα όργανο που στην πραγματικότητα έχει στόχο την ενημέρωση τωνβουλευτών.

Η απουσία πάντως της Κατσέλη δεν φαίνεται να πέρασε απαρατήρητη από τον Παπακωνσταντίνου και, όπως έλεγαν βουλευτές φίλοι του υπουργού, η συμπεριφορά της συναδέλφου του είναι απαξιωτική προς το πρόσωπό του. Μάλιστα πρόσθεταν ότι στους ΚΤΕ συζητούνται όλες οι προτάσεις και οι απόψεις βουλευτών που γνωρίζουν τα θέματα και πολλές φορές αυτές οι προτάσεις γίνονται αποδεκτές και συμπεριλαμβάνονται στα νομοσχέδια.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αντιπαράθεση κρατάει καιρό, αφού και από την πλευρά της Κατσέλη δεν είναι λίγα τα παράπονα για τη συμπεριφορά του Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται όλο και συχνότερα τα παράπονα διότι ο υφυπουργός Οικονομίας Μ.Μπόλαρης δεν έχει (ακόμη…) αρμοδιότητες.

Πάντως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον ΚΤΕ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή για βελτιώσεις του νομοσχεδίου ακόμη και την τελευταία στιγμή.Οι περισσότεροι βουλευτές ωστόσο επικέντρωσαν την κριτική τους στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ αναφέρθηκαν στους μικροαγρότες, καθώς και στο ζήτημα των φοροαπαλλαγώνγια δωρεές.

◆ Η Βάσω Παπανδρέου,ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησαν από τον υπουργό να μην κάνει πίσω στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ παράλληλα ζήτησαν να γίνουν αυξήσεις στα τεκμήρια που δείχνουν πολυτελή τρόπο ζωής,όπως πισίνες, σκάφη και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

◆ Η Σούλα Μερεντίτη έβαλε το θέμα των δωρεών λέγοντας ότι, ενώ το νομοσχέδιο καταργεί τις φοροαπαλλαγές για τις δωρεές στα αθλητικά σωματεία, διατηρεί τις δωρεές της Εκκλησίας και για κάθε λογής ιδρύματα, ων ουκ έστιν αριθμός. Αρκετοί βουλευτές είπαν μάλιστα ότι γνωρίζουν πολλούς από τους έχοντες, οι οποίοι με το κόλπο των δωρεών κερδίζουν τουλάχιστον 5.000 ευρώ φόρους ετησίως κάνοντας υποτιθέμενες δωρεές σε ιδρύματα τα οποία στην πραγματικότητα τους ανήκουν.

◆ Ο Μίμης Ανδρουλάκηςαναφέρθηκε στις off-shore εταιρείες λέγοντας ότι η φορολόγησή τους θα πρέπει να είναι πειστική, ενώ πολλοί βουλευτές από την επαρχία είχαν ενστάσεις για τη φορολόγηση των μικροπαραγωγών.

◆ Η Βάσω Παπανδρέου τέλος ζήτησε από τον Παπακωνσταντίνου να επανεξετάσει το καθεστώς διατήρησης φοροαπαλλαγών για όλους τους συνταξιούχους τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα ή πολύ υψηλές συντάξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:01