search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

29.11.2012 07:38
Πάνω από 20.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία - Ρυθμίστηκαν χρέη περίπου ενός δις - Media

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μετά την αύξηση των συνολικών οφειλών στα 54,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 11 δισ. ευρώ στο 10μηνο Ιανουαρίου –Οκτωβρίου 2012.

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μετά την αύξηση των συνολικών οφειλών στα 54,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 11 δισ. ευρώ στο 10μηνο Ιανουαρίου –Οκτωβρίου 2012.
 
Η νέα ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών έως και σε 48 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή της τάξεως των 100 ευρώ και θα ενταχθεί στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

 Η νέα ρύθμιση αναμένεται να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
 
Δόσεις: Θα μπορούν να φτάνουν έως τις 36 με την υποβολή αιτήματος πρώτης διευκόλυνσης από την πλευρά των φορολογουμένων στον προϊστάμενο της Εφορίας τους. Αντίστοιχες διατάξεις, ισχύουν και σήμερα αλλά το σύνηθες είναι να παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε έως 15 δόσεις. Η ρύθμιση και οι εγκρίσεις τώρα θα γίνουν πιο εύκολες για τους φορολογούμενους.
 
Μίνι μηνιαία καταβολή: Το σύνηθες πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής που καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στην παρούσα συγκυρία. Έτσι στο τραπέζι έχουν τεθεί προτάσεις ακόμα και για ελάχιστη μηνιαία δόση της τάξεως των 50-80 ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν πραγματικά οι μικροοφειλέτες οι οποίοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά εξ ανάγκης.
 
Νέα ευκαιρία: Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τις μέγιστες δόσεις σε έως και 48.
 
Προσαυξήσεις: Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις, όπου η μείωση των προσαυξήσεων ήταν συνάρτηση του αριθμού των δόσεων αυτή τη φορά προκρίνεται διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος. Αν ο φορολογούμενος τηρήσει τη ρύθμιση και πληρώσει όλες του τις δόσεις, τότε οι προσαυξήσεις εξετάζεται να διαγράφονται στο σύνολό τους.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54