search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Αβεβαιότητα δείχνει η έκθεση της τρόικας

30.11.2012 07:14
Αβεβαιότητα δείχνει η έκθεση της τρόικας - Media

Διέρρευσε στον τύπο το «προσχέδιο» της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, το οποίο καταγράφει τις αποφάσεις του τελευταίου Εurogroup σε μεγάλη λεπτομέρεια.

Διέρρευσε στον τύπο το «προσχέδιο» της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, το οποίο καταγράφει τις αποφάσεις του τελευταίου Εurogroup σε μεγάλη λεπτομέρεια.
 
Αναλυτικότερα, το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν προβλέπει δυσκολίες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ακόμα και το 2022, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις των τεχνοκρατών της Ε.Ε. διατυπώθηκαν μετά τις αποφάσεις για τη μείωση του χρέους, που ελήφθησαν στο πρόσφατο Eurogroup.
 
Αναγκαίες θεωρούνται, σύμφωνα με το προσχέδιο, οι αλλαγές στη φορολογική διοίκηση και τη φορολογική αναμόρφωση, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο ασφυκτικό πλαίσιο εποπτείας του προϋπολογισμού και του ειδικού λογαριασμού για το χρέος που επιβάλλει η τρόικα, αξιολογούνται τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ που έχουν ληφθεί, συστήνεται επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, με την ενίσχυση του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ, και καθορίζονται τα στάδια ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50