30/05/2020 09:47:45

Αναστέλλονται οι διαδικασίες για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Αναστέλλονται οι διαδικασίες για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας - Media
Αναστέλλονται, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου οι διαδικασίες για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας«εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας» με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του «νόμου Ραγκούση».
 
Με σχετική εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί συγκεκριμένα τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται νέα αιτήματα, να μην εξετάζουν τους φακέλους και να μη ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
 
Ολόκληρη η εγκύκλιος του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:
 
«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
 
ΑΘΗΝΑ 15-11-2012
 
Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010.
 
Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Χαράλαμπος Αθανασίου»
 
Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς το υπουργείο Εσωτερικών για προώθηση «εντός μίας εβδομάδας» από την γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την ιθαγένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.