search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01
MENU CLOSE

Αυξήσεις «ηλεκτροσόκ» στη ΔΕΗ το 2013

01.12.2012 09:36
Αυξήσεις «ηλεκτροσόκ» στη ΔΕΗ το 2013 - Media

Νέο χτύπημα στους καταναλωτές θα προκαλέσουν από το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Νέο χτύπημα στους καταναλωτές θα προκαλέσουν από το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος», οι αυξήσεις θα κυμαίνονται στο 37% και πρόκειται για εισήγηση που θα κάνει η ΔΕΗ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της Τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.
Όπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση – σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.
Η κυβέρνηση, όπως υποχρεούται από το Μνημόνιο, αναμένεται να εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01