search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Διαφωνίες Κουβέλη για το φορολογικό

01.12.2012 14:19
Διαφωνίες Κουβέλη για το φορολογικό - Media

Τις διαφωνίες του για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου σε οικογένειες με παιδιά, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία».

Τις διαφωνίες του για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου σε οικογένειες με παιδιά, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία» σημειώνοντας  ότι δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για το φορολογικό.  Σε ερώτηση σχετικά με το σποτάκι του πρωθυπουργού η απάντησή του ήταν: «Εγώ δεν θα το επέλεγα».
Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ως ενδεικτικά τα ζητήματα της οικογένειας και των τέκνων σε συνδυασμό με το αφορολόγητο και τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με σαφή διάκριση ανάμεσα στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία. Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών γαιών, με κριτήριο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής και με μέτρο δικαίου.
Μάλιστα αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εξηγώντας: «Η στόχευση είναι κανένας να μην έχει υποχρέωση καταβολών περισσότερο από το 30% του εισοδήματος, να διευκολυνθούν με παρατάσεις τα χρεωμένα νοικοκυριά και κατά προτεραιότητα να στηριχθούν οι άνεργοι, οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι νέοι και οι νέες που πρέπει να στηριχθούν για να υπάρξει μια στοιχειώδης ανακούφιση μιας κοινωνίας που υποφέρει από την κρίση. Θα πρόσθετα, πως μπορούν να υπάρξουν ρυθμίσεις και για τη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης με στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και μέσα από το φορολογικό σύστημα».
Ο Φώτης Κουβέλης τονίζει επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία αρκεί η ασκούμενη πολιτική να έχει σταθερή στόχευση στην ανάπτυξη και στη στήριξη της κοινωνίας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τεθεί καθόλου θέμα ανασχηματισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49