search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:21
MENU CLOSE

ΝΥΤ: Οι εκλογές στη Γερμανία καταστρέφουν την Ελλάδα

02.12.2012 09:30
ΝΥΤ: Οι εκλογές στη Γερμανία καταστρέφουν την Ελλάδα - Media

«Μεγάλο λάθος» χαρακτηρίζει η New York Times την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για την συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας ωστόσο «σαφή βελτίωση» σε σχέση με προηγούμενες συμφωνίες.

«Μεγάλο λάθος» χαρακτηρίζει η New York Times την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για την συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας ωστόσο «σαφή βελτίωση» σε σχέση με προηγούμενες συμφωνίες.

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι αυτό που χρειάζεται μεταξύ άλλων η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα είναι ένα «πραγματικό κούρεμα» του χρέους αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο έχει μετατεθεί, για πολιτικούς λόγους, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες, αλλά το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
 
Ακόμη γίνεται λόγος για τον «εύθραυστο χαρακτήρα» της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας και διατυπώνεται η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ακόμη και τη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο των «Νιου Γιορκ Τάιμς», η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Μέρκελ θα προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εκλογικών υπολογισμών της.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33