10/12/2019 22:07:18

Προσωρινή θα είναι η αναστολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ

Προσωρινή θα είναι η αναστολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ - Media
Όπως ανακοινώσε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσωρινή θα είναι τελικά η αναστολή της καταβολής των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους».

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συνταξιούχους, ότι όλοι γνωρίζουν ότι, για πρώτη φορά, συντελείται μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Το νοικοκύρεμα και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι όφελος για την Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού,

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει από τον Δεκέμβριο του 2012 την καταβολή της σύνταξης, για περίπου 1600 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προκειμένου να επαναληφθεί η καταβολή της σύνταξης, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:
  • Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
  • Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.