search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Μπαράζ κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα

03.12.2012 07:25
Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές για απεργιακές κινητοποιήσεις - Media

Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ.

Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ.
 
Οι καθηγητές καλούν και τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους ενώσεών τους (ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να διοργανώσουν διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.
 
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις, η ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα.
 
Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν τα περίπου 2000 εκπαιδευτικά κενά που -όπως σημειώνουν- παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες της χώρας.
 
Επιπλέον, διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρούνται με στόχο, όπως τονίζουν, να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί και να διατεθούν στα κενά που υπάρχουν.

Παράλληλα, σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την Τρίτη το πρωί με τη σειρά τους θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα οκτώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03