search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:50
MENU CLOSE

Ταξίδι στην τέχνη με τον Λούι, τον Τσε και τη Χλόη

03.12.2012 11:13
Ταξίδι στην τέχνη με τον Λούι, τον Τσε και τη Χλόη - Media

Είναι απίστευτο το πόσες προσωπικότητες μπορεί να έχει ένα… ποντίκι. Μπορεί να καβαλήσει μια σαΐτα και να πετάξει στους ουρανούς, να γίνει προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, να τρυπώσει μέσα σε κουζίνες και να ψαχουλεύει τυριά, να εκτοξευθεί στο διάστημα και να καρφώσει την «ποντικίσια» του σημαία.

Είναι απίστευτο το πόσες προσωπικότητες μπορεί να έχει ένα… ποντίκι. Μπορεί να καβαλήσει μια σαΐτα και να πετάξει στους ουρανούς, να γίνει προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, να τρυπώσει μέσα σε κουζίνες και να ψαχουλεύει τυριά, να εκτοξευθεί στο διάστημα και να καρφώσει την «ποντικίσια» του σημαία. Όποιος πάντως, πέρασε μια βόλτα την Κυριακή το πρωί από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» στην Αγία Παρασκευή, πήρε μια γερή γεύση από το τι σημαίνει να είσαι ποντικός και να εμπνέεις έργα τέχνης.
Η έκθεση «Η ζωή έχει ήρωες» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο Σύλλογος των Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου και η ανατρεπτική και ακτιβιστική ομάδα «Clean Junkies», μας έδωσε ένα καλό μάθημα. Αρκεί ένα καλό κίνητρο για να αφήσει την φαντασία ελεύθερη και αχαλίνωτη να φτιάξει κόσμους και ήρωες. Οι μαθητές του εργαστηρίων, όλων των ηλικιών, από παιδάκια του Δημοτικού, μέχρι ενήλικες χομπίστες καλλιτέχνες, έδωσαν ρέστα. Πίνακες ζωγραφικής, χαρτοκοπιτκή, κολλάζ, χειροτεχνία, κοσμήματα, φωτογραφίες, γλυπτά, σε όλες τις τέχνες κυριάρχησαν οι ποντικοί. Χρειάστηκαν μόνο ένα καλό θέμα που να εξάπτει την φαντασία, τους πέντε ήρωες των εκδόσεων «Το Ποντίκι», τον κουλτουριάρη Κλέων, τον ταξιδιάρη Λούη, τον επαναστάτη Τσέ, την ευαίσθητη Χλόη και τον «διαβαστερό» Φαίδων, για να πάρουν στα χέρια τους υλικά ζωγραφικής, τέμπερες και πινέλα, χαρτόνια και κοπίδια, σύρματα και πλαστικά μπουκάλια, και να τρυπώσουν τους ποντικούς όχι μόνο μέσα στην τέχνη, αλλά και στην ζωή. Γιατί οι κατασκευές διηγούνται ιστορίες και περιπέτειες και αναδεικνύουν ποντικούς περσόνες.
Πολλά πιτσιρίκια είχαν φτάσει από νωρίς στον χώρο της έκθεσης, που εξαπλώθηκε γρήγορα και στο προαύλιο με δραστηριότητες για παιδιά και live κατασκευή έργων τέχνης. Οι μικροί καλλιτέχνες πόζαραν περήφανοι μπροστά στα έργα τους να τους φωτογραφίσουν οι γονείς τους. Υπήρχαν και κάποιοι που συμμετείχαν στην έκθεση …οικογενειακώς. Η 8χρονη Νεφέλη, για παράδειγμα, είχε κάνει τρία έργα ζωγραφικής: έναν ποντικό ντετέκτιβ, ένα ζευγάρι ερωτευμένων ποντικών και έναν ποντικοβασιλιά. Ενώ και η μαμά της, η Ελίνα, είχε το δικό της μερίδιο στον τομέα της φωτογραφίας. Αλλά είπαμε: το «Ποντίκι» είναι παντός καιρού και χρόνου. Νεανικό, επαναστατικό, ανατρεπτικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39