search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:54
MENU CLOSE

Παίρνουν πίσω άρον άρον το φορολογικό

04.12.2012 07:42
Παίρνουν πίσω άρον άρον το φορολογικό - Media

Οι σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και οι ενδοκυβερνητικοί κλυδωνισμοί ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου για  συντελεστή 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.

Οι σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και οι ενδοκυβερνητικοί κλυδωνισμοί ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου για  συντελεστή 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.
 
Η κυβέρνηση βιάζεται να επανασχεδιάσει το νομοσχέδιο του οποίου η απόσυρση αποφασίστηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη από το φόβο να μην «περάσει» από την Βουλή.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός αποδίδοντας στον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία για την απόσυρση του νομοσχεδίου σε μια προσπάθεια να τονωθεί το κοινωνικό του προφίλ.
 
Για το θέμα θεωρείται βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς από την αυριανή συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων δεν αναμένεται να βρεθεί λύση.
 
Στελέχη του  ΥΠΟΙΚ εισηγούνται η ανώτατη κλίμακα του 45% να ισχύσει για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, ώστε να υπάρξει ένα μίνιμουμ επίπεδο προστασίας της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ζήτησε από το βήμα της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος την Τρίτη ένα «απλό και δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το νέο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48