search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Οι «κοπανατζήδες» του κλίματος

03.12.2012 22:00
Οι «κοπανατζήδες» του κλίματος - Media

Ουραγός και με τη βούλα είναι η χώρα μας στις πολιτικές προστασίας του κλίματος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ουραγός και με τη βούλα είναι η χώρα μας στις πολιτικές προστασίας του κλίματος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ανάλυση του Δείκτη Κλιματικών Επιδόσεων (CCPI) που εκδίδει κάθε χρόνο η Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων CAN-Europe, η Ελλάδα είναι προτελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και στην 48η θέση επί συνόλου 61 χωρών!

Όπως επισημαίνουν Greenpeace και WWF που αποτελούν μέλη του δικτύου CAN-Europe, η θέση που κατέλαβε η χώρα μας είναι η χειρότερη που έχει πάρει στον συγκεκριμένο δείκτη αφού επέδειξε  απογοητευτικές επιδόσεις στον δείκτη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την προώθηση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης και την επίτευξη διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα.

.Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η «βύθιση» της χώρας δεν είναι τυχαία αφού η κυβέρνηση πάγωσε την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, επέβαλε αναδρομική φορολόγηση σε όλες τις ΑΠΕ, ενώ συστηματικά αγνοεί τις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας και αναλώνεται στην προώθηση των ορυκτών καυσίμων.
Ενδεικτική της αντιμετώπισης που επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα είναι και η επιλογή της να εκπροσωπηθεί η χώρα από την πρέσβη της στην Ντόχα του Κατάρ όπου οι υπουργοί περιβάλλοντος όλων των χωρών του ΟΗΕ διαπραγματεύονται για το μέλλον του πλανήτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:40