search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:54
MENU CLOSE

Με την ψιλή τα ταμεία

04.12.2012 22:00
Με την ψιλή τα ταμεία - Media

Νομίζατε ότι αυτό ήταν τελείωσε πήραμε τη δόση και όλα καλά; Κακώς!!! Έρχεται νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων …

Νομίζατε ότι αυτό ήταν τελείωσε πήραμε τη δόση και όλα καλά; Κακώς!!! Έρχεται νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων … Μέσα στην απόφαση του Eurogroup, προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα μέτρα, και να προσχωρήσει και το ΔΝΤ, υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι θα γίνει και θα τελειώσει μέχρι 13 Δεκεμβρίου, με επιτυχία η επαναγορά του χρέους.

Έτσι η  εσωτερική τρόικα ετοιμάζεται να βάλει πάλι στο χέρι τα  "ξεκοκαλισμένα" ασφαλιστικά ταμεία και να τα δώσει βορά στο μενού των κερδοσκόπων. ‘Άλλωστε και  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν το έκανε απολύτως σαφές, η επαναγορά ομολόγων είναι εγχείρημα που “νομικά αφορά τις Ελληνικές αρχές”.

Παρ' όλα αυτά  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αισθάνονται δικαιωμένοι που πήρανε την δόση και πέτυχαν όπως είπαν το κούρεμα του χρέους μας. Δηλαδή την οριστική μας κατάρρευση… Αφού μετά το κούρεμα θα αναγκαστούν να μειώσουν και πάλι δραματικά τις συντάξεις. Να υποβαθμίσουν εκ νέου τη δημόσια υγεία. Να ξανακάνουν δυσβάστακτο βάρος τη μόρφωση των παιδιών.
 
Βέβαια κάποια ταμεία αντιδρούν αλλά η Κυβέρνηση ξέρει ακριβώς πως θα τους πείσει θα δημιουργήσει πανικό ότι δεν έχει να πληρώσει συντάξεις κλπ, θα εκβιάσει και θα πιέσει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να πουλήσουν στο 1/3 της αξίας τους τα ομόλογα κλπ.
 
Καλώς ή κακώς από εδώ και στο εξής πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας μην τυχόν και αρρωστήσουμε….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53