search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Πόσο ακόμη θα τους αντέξει;

05.12.2012 22:00
oldphotostriada1354732660.jpg

Τι κι αν η κυβερνητική συνοχή τρίζει συνεχώς; Τι κι αν ο πρωθυπουργός εξαρτάται πλέον, και πρακτικά, από την κοινοβουλευτική στήριξη της ΔΗΜΑΡ; Τι κι αν οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ωχριούν μπροστά στους εμφυλίους που έχουν ξεσπάσει στους εσωκομματικούς κόλπους των τριών συνεταίρων;

Τι κι αν η κυβερνητική συνοχή τρίζει συνεχώς; Τι κι αν ο πρωθυπουργός εξαρτάται πλέον, και πρακτικά, από την κοινοβουλευτική στήριξη της ΔΗΜΑΡ; Τι κι αν οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ωχριούν μπροστά στους εμφυλίους που έχουν ξεσπάσει στους εσωκομματικούς κόλπους των τριών συνεταίρων;
 
Η τριανδρία εµµένει, με ψηλά το κεφάλι μάλιστα, στον δρόμο που χάραξε προς την άνευ όρων παράδοση της χώρας και του λαού της στην καταστροφή. Η επιμονή με την οποία η τρικομματική ηγεσία προασπίζεται την κυβερνητική συμμαχία δεν αποτελεί πλέον επιλογή των μερών της, αλλά έχει καταστεί υποχρεωτική όσο ποτέ εξ αιτίας της διαπιστωμένης ομηρίας της.

Όµηροι ενός φορολογικού νομοσχεδίου που θα επιβά­λει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – παρά τις όποιες προσπάθειες επικοινωνιακής διάσωσής του – την απο­μύζηση των συνήθων υπόπτων… πάλαι ποτέ μεσαίων στρωμάτων που τροφοδοτούν σήμερα τις τάξεις των νεόπτωχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνι­κή συνοχή.
 
Όµηροι των εξωφρενικών προαπαιτούμενων των ξένων πιστωτών, τα οποία – δεδομένης της γραμμής «μη δι­απραγμάτευσης» – θα τηρήσουν, θέλοντας και μη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική κυριαρχία. Όμη­ροι μιας στρατηγικής επιλογής την οποία καλούνται να προασπιστούν μέχρι τέλους σε μια απέλπιδα προσπά­θεια να «περισώσουν ό,τι μπορούν» από τη μαζική φυ­γή των ψηφοφόρων τους την ώρα που αρχίζουν να νι­ώθουν στον σβέρκο τους την καυτή ανάσα της κάλπης.
 
Πάνω από όλα, όμως, οι τρεις εταίροι είναι όμηροι των πεποιθήσεων και των φόβων τους. Πρώτα της πεποί­θησης ότι μοναδικός δρόμος ήταν αυτός της υποταγής στους εταίρους – δανειστές μας. Και ύστερα του φό­βου που τους κυρίευσε όταν άρχισαν να υποψιάζονται ότι ενδεχομένως να υπάρχει άλλος δρόμος… ο οποί­ος όμως οδηγεί στον δικό τους πολιτικό αφανισμό. Γι’ αυτό και, παρά το αντάρτικο στο εσωτερικό της Ν.Δ., παρά την άτακτη «εκκένωση» του βυθιζόμενου ΠΑΣΟΚ και παρά την άτυπη – αλλά ουσιαστική – διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, οι τρεις αρχηγοί κάνουν την… πάπια, τονίζο­ντας με κάθε ευκαιρία ότι η συμμαχία «αντέχει». Συγ­χαρητήρια. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να δούμε πόσο ακόμη θα τους αντέξει ο ελληνικός λαός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57