search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:10
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Το fast track ξεπούλημα της Κατεχάκη

06.12.2012 22:00
oldphotosert1354809658.jpg

Με εντολή Αντώνη Σαμαρά, οδεύει προς ξεπούλημα το χρυσοφόρο οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Με εντολή Αντώνη Σαμαρά, οδεύει προς ξεπούλημα το χρυσοφόρο οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΡΤ ότι το θέμα παγώνει προσωρινά, παραδόθηκε με την υπογραφή του Σίμου Κεδίκογλου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, την περασμένη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κρατική τηλεόραση. Ήδη ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος είχε λάβει αρμοδίως διαβεβαιώσεις πως το οικόπεδο της Κατεχάκη δεν θα παραδοθεί για τη δημιουργία κέντρων ασύλου. Η διοίκηση της ΕΡΤ ανησυχούσε για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης καθώς η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προειδοποιήσει με κατάθεση αγωγής και μήνυσης σε αναζήτηση ποινικών ευθυνών της διοίκησης στο ξεπούλημα ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ. Με τον αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ επίσης συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την άρση αδιεξόδων στο θέμα της λήξης των συμβάσεων εργασίας. Και ενώ είχε γίνει υποστολή της σημαίας των κινητοποιήσεων, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το ζήτημα επανήλθε και με διαδικασίες fast track υπογράφτηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση μεταφοράς του οικοπέδου της Κατεχάκη από την ΕΡΤ στον Ν. Δένδια. Για να γίνει κατανοητή η υπόθεση, πρέπει να σημειωθεί πως το οικόπεδο δεν μπορεί να πουληθεί με νόμιμες διαδικασίες, καθώς στη σύμβαση παραχώρησης προς την ΕΡΤ απαγορεύεται ρητά η μεταβίβασή του ενώ απαιτείται για οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση αλλαγή Ρυθμιστικού Σχεδίου.
Για τα στελέχη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Τα σχέδια για κατασκευή τείχους που θα κόβει στα δυο το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η κρατική τηλεόραση χάνει το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Της αφήνουν μόνο το ψηφιακό στούντιο Δ’ και το κεντρικό κτήριο, στο οποίο έχει εγκατασταθεί το οπτικοακουστικό αρχείο με λεφτά του ΕΣΠΑ. Στο υπουργείο του Ν. Δένδια εκχωρούνται τρία κτήρια, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα δυο τηλεοπτικά στούντιο, το Α’ και το Β’, το κτήριο κινηματογραφίας, το συνεργείο οχημάτων, ακόμη και το master control. Αποτέλεσμα είναι η άμεση διακοπή της παραγωγής όλων των μονάδων της ΕΡΤ ακόμα και του στούντιο Δ’. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ως πρώτο βήμα αντίδρασης έκοψε τη χορήγηση pool προς τα ιδιωτικά κανάλια και καταγγέλλει άγνωστα συμφέροντα πίσω από την αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση, τα οποία ευνοούνται από την κατάργηση της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής. Η έκρηξη απειλεί και τη συνοχή της διοίκησης της ΕΡΤ. Ο Νίκος Σίμος δηλώνει απογοητευμένος από τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργού και έτοιμος να μη συναινέσει στην εκχώρηση της Κατεχάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:09