16/01/2019 19:51:50

Μας κουνούν μαντήλι καλαματιανό οι επενδυτές

Μας κουνούν μαντήλι καλαματιανό οι επενδυτές - Media
Με ελαφρά πηδηματάκια ετοιμάζονται να την κάνουν από τη χώρα επτά από τις μεγαλύτερες ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Με επιστολή τους προς τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, επιστολή που αποκάλυψε το energypress, οι 7 μεγάλοι του Αίολου επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι η τακτική του υπουργείου Περιβάλλοντος  «εξαναγκάζει τους επενδυτές να επανεξετάσουν την αναπτυξιακή στρατηγική τους καθώς και την παρουσία τους στην ελληνική αγορά».
Έτσι την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη σκίζουν τα ιμάτιά τους στο όνομα μιας ανάπτυξης κενής περιεχομένου,  προσπαθώντας να φλερτάρουν επίδοξους επενδυτές, λαμβάνουν μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο υπαρκτές επενδύσεις, με αποτέλεσμα ξένες εταιρείες να απειλούν με αποχώρηση από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα που λαμβάνουν μέτρα για την πάταξη δήθεν της «γραφειοκρατίας» με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, βάζουν εμπόδια σε έργα μεγάλων ξένων εταιρειών που ήδη λειτουργούν και δεν αποτελούν μαγική εικόνα.
Οι εταιρείες Iberdrola – Rokas, Enel, EDF, Acciona, Gamesa, Jasper και Vestas που υπογράφουν την επιστολή προς τους τρεις αρχηγούς, κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για την φορολόγηση του τζίρου των ΑΠΕ και μάλιστα αναδρομικά και επισημαίνουν ότι το δημόσιο επιλεκτικά αθετεί τις υποχρεώσεις του επιβάλλοντας αντιαναπτυξιακά μέτρα που επιφέρουν σοβαρότατο πλήγμα στα οικονομικά των λειτουργούντων έργων ΑΠΕ.
Οι μεγαλύτερες ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα επιτίθενται και στις νέες ρυθμίσεις που έχει θέσει σε διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ και οι οποίες όπως έχει καταγγείλει και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας  αφαιρούν και τα τελευταία ίχνη οξυγόνου που είχαν παραμείνει στην αγορά ΑΠΕ οδηγώντας την σε ασφυξία.
Επισημαίνεται ότι οι 7 εταιρείες έχουν συνολικά σε λειτουργία έργα όπως αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά που υπερβαίνουν τα 1.000 MW και άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.