search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:11
MENU CLOSE

Forbes: Ισχυρότερος στον κόσμο ο Ομπάμα

06.12.2012 16:55
Forbes: Ισχυρότερος στον κόσμο ο Ομπάμα - Media

Αλλαγές φέτος στην κατάταξη της λίστας Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος που βρισκόταν στην κορυφή για δύο χρόνια… υποχώρησε στη δεύτερη θέση.

Αλλαγές φέτος στην κατάταξη της λίστας Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος που βρισκόταν στην κορυφή για δύο χρόνια… υποχώρησε στη δεύτερη θέση.  Δεύτερη ήταν πέρυσι η Χίλαρι Κλίντον… Έχουμε λοιπόν για φέτος:
 
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φιγουράρει φέτος στην υψηλότερη θέση
 
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει πλέον η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και τρίτος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Ακολουθούν (4) ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates , (5) ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο (6) Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπτουλάχ Αμπτούλ Αζίζ και ο (7) νεοεκλεγείς κινέζος πρόεδρος Ξι Γινπένγκ.
 
Τη λίστα των 10 πρώτων συμπληρώνουν ο επικεφαλής της FED Μπεν Μπερνάνκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
 
Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 71 ονόματα και σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό καταρτίζεται με βάση τέσσερα κριτήρια:
 
Την εξουσία που έχει κάποιος απέναντι σε άλλους ανθρώπους, τα χρήματα που ελέγχει, τις περιοχές του κόσμου που εξουσιάζει και αν χρησιμοποιεί ενεργά αυτή του την εξουσία. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού συμπληρώνουν επίσης ότι η λίστα δεν είναι οριστική αλλά αποσκοπεί στο να δώσει ερεθίσματα για συζητήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:10