search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Νέα συνάντηση για να «κλειδώσει» το φορολογικό

07.12.2012 07:44
Νέα συνάντηση για να «κλειδώσει» το φορολογικό - Media

Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. «Απορρύθμιση» και όχι μεταρρύθμιση το χαρακτήρισε ο Α. Τσίπρας

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Εάν καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές, το βράδυ θα αποσταλούν οι σχετικές αποφάσεις για έγκριση στην τρόικα και την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή.
 
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας στη διακομματική των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό είναι μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 40% για εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω, μείωση των συντελεστών σε τρεις (αντί των οκτώ σήμερα), αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 10%, αύξηση φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων και αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες στα 650 ευρώ.
 
Συνοπτικά, μεγάλοι «χαμένοι» από το νομοσχέδιο που έχει προτείνει ο Στυορνάρας βγαίνουν:
 
-οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά και με εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ
 
-οι μισθωτοί με ένα παιδί και εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ
 
-όσοι έχουν δύο παιδιά και εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ
 
-όσοι έχουν τρία παιδιά και τα εισοδήματά τους ξεπερνούν τις 23.000 ευρώ
 
-όσοι έχουν τέσσερα παιδιά και εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Απορρύθμιση» το νέο φορολογικό
 
«Απορρύθμιση» χαρακτήρισε το νέο φορολογικό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας του, κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματός του στη Βουλή.
 
Όπως είπε, οδηγεί σε εξαθλίωση και δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν πηγαίνουν στη Βουλή για να δώσουν απαντήσεις.
 
Ανέφερε ακόμη ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας «ξεγυμνώνουν όσους λέγανε ότι το μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις». «Και μόνο που ήρθε η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης», παρατήρησε.
 
Σε ανακοίνωσή της παράλληλα, η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει «πλήρως ενταγμένες στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής του πλούτου εναντίον των ασθενέστερων» τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:59