search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31
MENU CLOSE

Αποφασίζει η τρόικα για το φορολογικό

10.12.2012 07:51
Αποφασίζει η τρόικα για το φορολογικό - Media

Σήμερα αναμένεται το «πράσινο φως» της τρόικας για το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την Τρίτη προς ψήφιση στη Βουλή.

Σήμερα αναμένεται το «πράσινο φως» της τρόικας για το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την Τρίτη προς ψήφιση στη Βουλή.
 
Στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου, το επίδομα που θα λαμβάνουν οι οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά ανέρχεται σε 40 ευρώ το μήνα από 50 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης. Ωστόσο, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας και περιορίζει τα οφέλη από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ που θα χορηγείται στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.
 
Όσον αφορά στα πολυσυζητημένα μπλοκάκια, με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2013 όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, ακόμα και αν κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών σε δέκα διαφορετικούς εργοδότες. Σύμφωνα με τα Νέα, προϋπόθεση, το 75% των συνολικών εισοδημάτων τους να προέρχεται από έναν εργοδότη με σχέση εργασίας που υποκρύπτει μισθωτή απασχόληση.  Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα καταβάλουν αυξημένο τέλος επιτηδεύματος (650 ευρώ) το 2013, ωστόσο πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 500 ευρώ που ισχύει έως σήμερα.
 
Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει η αντιμετώπιση εκείνων που έχουν ανενεργά μπλοκάκια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29