search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:37
MENU CLOSE

To Νόμπελ Ειρήνης παρέλαβε η Ε.Ε.

10.12.2012 14:06
To Νόμπελ Ειρήνης παρέλαβε η Ε.Ε. - Media

Εν μέσω έντονων αμφισβητήσεων απονεμήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης σε ειδική τελετή στο δημαρχείο του Όσλο, στη Νορβηγία.

Εν μέσω έντονων αμφισβητήσεων απονεμήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης σε ειδική τελετή στο δημαρχείο του Όσλο, στη Νορβηγία.
 
Το βραβείο παρέλαβαν οι τρεις πρόεδροι, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
 
Περίπου 20 ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε. παρευρέθησαν στην τελετή χωρίς να λείπουν οι ηχηρές απουσίες όπως αυτή του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Τη βρετανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Νικ Κλεγκ.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμηθικε για τον ρόλο της στη μεταμόρφωση της Ευρώπης «από ήπειρο του πολέμου σε ήπειρο της ειρήνης»,
 
Την ανακοίνωση της βράβευσης της Ε.Ε. με το Νόμπελ Ειρήνης ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, λόγω της κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη αλλά και του διχασμού που προκαλεί το συνεχές διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ ευρωπαϊκού βορά και νότου.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν πορείες στο Όσλο κατά της απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι «η Ε.Ε. είναι αντιδημοκρατική και συντηρεί έναν μεγάλο στρατό μολονότι οι λαοί της υποφέρουν από την οικονομική κρίση»
 
Την άποψη ότι η ΕΕ δεν αξίζει το βραβείο αυτό έχουν εκφράσει επίσης άνθρωποι που τιμήθηκαν στο παρελθόν με το Νόμπελ Ειρήνης: ο Ντέσμοντ Τούτου, ο Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ και η Μέιριντ Μαγκουάιρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:37