search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ιδρυτικό συνέδριο τον Απρίλιο

10.12.2012 17:15
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ιδρυτικό συνέδριο τον Απρίλιο  - Media

Στον ανασχεδιασμό των οργάνων θα προχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος τον Απρίλιο, όπως προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ.

Στον ανασχεδιασμό των οργάνων θα προχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, τον Απρίλιο, όπως προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ ορίστηκε νέα συνεδρίαση του οργάνου την Πέμπτη στις 13:00.
 
Λόγω αρνήσεως του Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας, Παναγιώτης Μελάς.
 
Σημειώνεται πως η εφημερίδα Το Βήμα αλλά και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν λόγο για σημαντική διάσταση απόψεων εντός των κόλπων του κόμματος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασαν στο κείμενο του ΑΠΕ-ΜΠΕ καυτηριάζοντας την «ανωνυμία» του στελέχους(η ανακοίνωση στο τέλος του άρθρου).
 
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2013. Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι σήμερα μιλούν για καταγγελία του Μνημονίου και υποστήριξε πως η διαγραφή του «επονείδιστου και επαχθούς χρέους», είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο.
 
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Ανοιξη ενώ, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. «Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή», πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά.
 
Τέλος απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους «προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή».
 
Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:
 

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
 
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
 
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.
 
Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54