search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Μπαράζ κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα

11.12.2012 07:05
Μπαράζ κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα - Media

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα με αγρότες, δημόσιους υπάλληλους, εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης να απεργούν.

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα με αγρότες, δημόσιους υπάλληλους, εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης να απεργούν.
Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προχωρούν σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες αλλά και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Ως κύρια αιτήματα των περισσότερων κλάδων, είναι να μην ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες στο Δημόσιο καθώς και να μην προχωρήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προχώρησε στην κήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 15.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια μέρα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο.
Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι καταλήψεις θα συνεχιστούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο. Παράλληλα, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.
Επίσης, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και οι αγρότες των Φαρσάλων, που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγησή τους αλλά και τα μέτρα που προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης συνεχίζουν με την σειρά τους τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, ενώ οι Διοικητικοί Δικαστές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και την 21η Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των διοικητικών δικαστών για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18