search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων

11.12.2012 07:31
Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων - Media

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης. Θα συζητηθεί η εξέλιξη της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων ενόψει της τακτικής συνεδρίασης του Εurogroup την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν για την καταβολή της δόσης.

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης. Θα συζητηθεί η εξέλιξη της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων – η οποία σημειωτέων έχει παρατεθεί μέχρι και σήμερα – ενόψει της τακτικής συνεδρίασης του Εurogroup την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν για την καταβολή της δόσης.
 
«Θα συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
Η τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα γίνει «αργά το απόγευμα», διευκρίνισε. 
 
Από την τακτική σύνοδο του Eurogroup η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση της δόσης, καθώς μια νέα ενδεχόμενη καθυστέρηση θα την αφήσει έκθετη.
 
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ θέτει ως όρο για την αποδέσμευση του ποσού της δόσης την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους. 

Πιέζουν τις τράπεζες
 
Η πρόταση της παράτασης του buy back ήρθε με σαφή προειδοποίηση προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων πως μελλοντικά δεν θα έχουν τη δυνατότητα αποκόμισης κερδών, μεγαλύτερων εκείνων που προσφέρει η επαναγορά.
 
Βέβαια το buy back αποφασίστηκε καθώς οι προσφορές ήταν μικρότερες του αναμενόμενου και υπολείπονταν του στόχου των 30 δισ κατά 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Με την παράταση υπάρχουν ελπίδες στο ΥΠΟΙΚ ,ότι οι τράπεζες μετά την πίεση θα διευρύνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ παραλληλία προσδοκούν ανάλογες κινήσεις και από τα hedge funds.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12