search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Φοροαπαλλαγές τέλος – μεγάλα τα βάρη για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

11.12.2012 08:30
Φοροαπαλλαγές τέλος – μεγάλα τα βάρη για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Media

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο συμφώνησαν οι συγκυβερνώντες αφού βεβαία πήρε την έγκριση της τρόικας που είχε τον…τελευταίο λόγο.
 

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο συμφώνησαν οι συγκυβερνώντες αφού βεβαία πήρε την έγκριση της τρόικας που είχε τον…τελευταίο λόγο.
 
Τ νομοσχέδιο προβλέπει μαζική κατάργηση φοροαπαλλαγών και την παύση της κάθε είδους επιστροφής φόρων.Παραμένουν μόνο οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν σε ιατρικά έξοδα και νοσήλια, διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα.
 
Μεγάλα βάρη θα κληθούν να σηκώσουν οι οικογένειες με παιδιά που μέχρι φέτος απολάμβαναν τις ευεργετικές διατάξεις για την έκπτωση φόρου.
 
Η πιο πρόσφατη αλλαγή στο νομοσχέδιο έχει να κάνει με τη φορολογία πολιτών που ενώ εργάζονται με «μπλοκάκι», δηλαδή έχουν κάνει έναρξη εργασιών και εμφανίζονται στην εφορία ως ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Αυτοί δεν θα επιβαρυνθούν με αυξημένο τέλος επιτηδεύματος αλλά θα πληρώσουν κανονικά τα 500 ευρώ που ισχύουν και σήμερα.Προϋπόθεση είναι να τα ποσά που κόβουν στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε έναν εργοδότη να ξεπερνούν το 75% επί του συνόλου των Δ.Π.Υ. που έχουν «κόψει».
 
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών από τη μία αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον ετήσιο επίδομα 1.500 ευρώ σε οικογένεια με 3 παιδιά συν 500 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί αλλά από την άλλη μείωση το μηνιαίο επίδομα για τα τρία παιδιά από τα 130 ευρώ στα 120 ευρώ (40 ευρώ για κάθε παιδί).
 
Σε κάθε περίπτωση φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται πλήξει τους περισσότερους φορολογουμένους και ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις στοχοποιούν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα μισά από τα 3 δισ. ευρώ που θα πρέπει να αποδώσουν οι φορολογικές αλλαγές της επόμενης διετίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10