search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Πόθεν έσχες;

11.12.2012 13:09
Πόθεν έσχες; - Media

Το «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών πάει να γίνει μια βαρετή κι ανούσια παράδοση, δίχως καμιά ουσία.

Το «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών πάει να γίνει μια βαρετή κι ανούσια παράδοση, δίχως καμιά ουσία. Ο λόγος είναι προφανής, μιας και η κοινή λογική λέει ότι κανένας βουλευτής δεν πρόκειται να δηλώσει κάτι παράνομο. Θα καταθέσει ένα τακτοποιημένο και νομιμότατο «πόθεν έσχες» και τελείωσε η δουλειά. Αυτό, όμως, δεν συνιστά διαφάνεια, αλλά φτηνό κουτσομπολιό, που ανακαλεί τα πιο ταπεινά ένστικτα. Το βασικό θέμα για τους πολιτικούς είναι να ελέγχονται μην τυχόν και κρύβουν – υπάρχουν δεκάδες ευφάνταστοι τρόποι – περιουσιακά στοιχεία παράνομου πλουτισμού. Αυτό είναι σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Γιατί να διαβάσω για μια ακόμα φορά πως η Παπαρήγα είναι η πιο φτωχή από τους πολιτικούς αρχηγούς (με ετήσιο εισόδημα 119.541 ευρώ!) και ο Βενιζέλος ο πιο πλούσιος; Μου είναι εξίσου βαρετό, αδιάφορο και άχρηστο. Αν είναι να συλλέξουν στοιχεία τεκμηριωμένα και βεβαιωμένα ότι κάποιος από τους πολιτικούς έχει κάτι κρυφό σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος τότε ναι, να ενημερωθεί ο λαός και να λάβει γνώση!
 
ΥΓ.: Αυτές οι ευαισθησίες – δεν μου το βγάζεις από το μυαλό μου – συσκοτίζουν τη διαφάνεια, παρά την κάνουν να λάμπει, και προσφέρουν άλλοθι στο σύστημα. Ωστόσο η δική μου υπόθεση δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31