search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Προσδοκίες Προβόπουλου για ανάπτυξη…

12.12.2012 10:37
Προσδοκίες Προβόπουλου για ανάπτυξη… - Media

«Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και συντομότερα απ' ό,τι προβλέπεται» εκτίμησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

«Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και συντομότερα απ' ό,τι προβλέπεται» εκτίμησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.
 
Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2012, ο Γιώργος Προβόπουλος τόνισε πως μετά από σοβαρές καθυστερήσεις και αβεβαιότητες, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες συνθήκες που υπό προϋποθέσεις δίνουν νέα προοπτική στην οικονομία.
 
 Όπως τόνισε οι εξελίξεις αυτές είναι θετικές και δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και συντομότερα απ' ό,τι προβλέπεται σήμερα: «Για να συμβεί αυτό, απαιτείται συνεπής εφαρμογή όσων θεσμοθετήθηκαν, παράλληλα με δράσεις που επισπεύδουν την ανάκαμψη και ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αν όμως υπάρξουν καθυστερήσεις, η ανάκαμψη απομακρύνεται και οι επιπτώσεις αυτή τη φορά θα είναι πολύ βαρύτερες.»
 
Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, να ολοκληρωθεί ένα εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, να υπάρξει άμεση βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, να υπάρξει επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς που θα οδηγεί σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
      
Σημειώνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αποχώρησαν καταγγέλλοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ. Κάνουν λόγω δε, για "τακτικές παρεμπόδισης της έκφρασης της άποψης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης". Ακολουθεί η σχετική δήλωσή τους:
 
"Η ομάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,που συμμετέχουμε ως μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καταγγείλαμε την ακολουθούμενη τακτική της κυβέρνησης και του Προεδρείου της Επιτροπής, όπως αυτή εκφράστηκε με φασαρία, ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ και διακοπή της ομιλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποχωρήσαμε τελικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα την ακρόαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου σχετικά με τη Νομισματική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και διάφορα ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την αντιμετώπιση του χρέους.
 
Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που είχε ήδη δώσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στον πρώτο κύκλο ερωτήσεων, που κατ’ ουσίαν δεν ήταν απαντήσεις, καθώς αγνοούσαν επιδεικτικά ό,τι επίμαχο είχε ερωτηθεί, φαίνεται ότι στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμισης της Βουλής αλλά και με στόχο να τον «προστατεύσουν» επιλέγονται τώρα και τακτικές παρεμπόδισης της έκφρασης της άποψης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Τέτοια στάση έχει βέβαια και πιο συγκεκριμένες αιτίες, καθώς την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες τα μέλη των ΔΣ των Τραπεζών που αποφάσιζαν μέχρι χθες τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών με το σύνολο σχεδόν των ομολόγων τους, επαναλαμβάνοντας τη «φάρσα» του PSI, όταν η Ελλάδα «κούρεψε» για πρώτη φορά «τον εαυτό» της.
 
 
Οι υπογράφοντες Βουλευτές:
 
 
Βαλαβάνη Νάντια
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Δερμιτζάκης Κώστας
Διακάκη Μαρία
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Σαμοΐλης Στέφανος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Τσακαλώτος Ευκλείδης"

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54