23/01/2019 17:08:48

Εμπλοκή Βουλγαράκη στην υπόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Εμπλοκή Βουλγαράκη στην υπόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων; - Media
Εμπλοκή του Γιώργου Βουλγαράκη στην χρηματοδότηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ο παραιτηθείς πλέον από το κόμμα ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

«Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ανένδοτος αγώνας», τόνισε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Κουράκου, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: «Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που στηρίζουν την τρόικα».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: "Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;".


 
Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, απάντησε: "Τι μου ζητάς; Πώς να μαζέψω εγώ τον Χρήστο Ζώη;". Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Μιλώντας στο enikos.gr ο παραιτηθείς Γιάννης Κουράκος επανέλαβε ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης του είπε τηλεφωνικά:"Τώρα που βρήκαμε λεφτά, εσείς διαλύετε τους Ανεξάρτητους Έλληνες;" και τόνισε: "Δεν ήξερα ότι έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ο Γιώργος Βουλγαράκης, που έχω να μιλήσω μαζί του πάνω από δέκα χρόνια...Εγώ θα πάω αύριο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσω άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου...Ο Πάνος Καμμένος θα κάνει το ίδιο;"
 
Ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης μέσα από twitter του,δεν αρνείται ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. Κουράκο και Ζώη. Απορρίπτει, ωστόσο, ότι ο ίδιος ενεπλάκη στο οικονομικό ζήτημα του κόμματος και ξεκαθάρισε ότι έχει φιλικές σχέσεις και με τον κ. Κουράκο και με τον κ. Ζώη.
 
Aπάντησε, μάλιστα, μέσω twitter:
 
 
"Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- απο καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα.Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα.", γράφει ο Γ. Βουλγαράκης.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Κουράκου έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, εκτυλίσσονται εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, όπως είναι η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η διαθεσιμότητα εργαζομένων, η αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και η δημοσίευση επιστημονικών εκθέσεων που πιστοποιούν την ύπαρξη κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου. 

Κι ενώ αυτές οι εξελίξεις αποτελούν βασικά σημεία της τεκμηρίωσης του Αντιμνημονιακού τόξου, παρατηρούμε την στασιμότητα σε πολιτικό και δημοσκοπικό επίπεδο που παρουσιάζει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 
Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν γίνει σαφείς από αρκετά έμπειρα στελέχη του κόμματος. Οι επικοινωνιακές παλινωδίες για συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο, η αστοχία συγκρότησης μιας αξιόπιστης πρότασης, τα πολιτικά «άλματα» περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία ιδεολογικής ταυτότητας αποτελούν προσωπικές αποφάσεις του Προέδρου, αποκλίνουσες με τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υπογράψαμε.

Συστρατεύθηκα στο κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παραμένοντας πιστός στις ιδεολογικές αρχές του πατριωτικού χώρου για μια ανεξάρτητη πολιτική κίνηση που θα αποτελούσε ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης. Υπηρέτησα αταλάντευτα τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης. Δήλωσα στο αρμόδιο θεσμικό όργανο, την Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι οι παραπάνω λόγοι μου είχαν προκαλέσει από καιρό έντονο προβληματισμό. Το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον κ. Βουλγαράκη, με τον οποίο η τελευταία επικοινωνία μας απέχει περίπου μια δεκαετία, προκειμένου να αποκατασταθεί η εσωκομματική ισορροπία με τη φράση «τώρα που βρήκαμε λεφτά το διαλύετε;», σφράγισε την απόφασή μου να αποχωρήσω από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω έχω ζητήσει από τον κ. Ζώη την άρση του απορρήτου και το έχει κάνει ήδη δεκτό και περιμένω να μου απαντήσει και ο κ. Καμμένος αν θα πράξει το ίδιο. Το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι αποχωρώ από τον Αντιμνημονιακό αγώνα και τους στόχους που το κίνημα έθεσε στην αφετηρία του. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις ίδιες αρχές και αξίες, πιστεύοντας σταθερά ότι η λύση στην κρίση που βιώνει η κοινωνία και η Πατρίδα, οφείλει να είναι προϊόν συλλογικότητας και σύνθεσης, για μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ε.Ε». 

Στο μεταξύ από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος απουσίαζε ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει να ακολουθεί τους ΑΝ.ΕΛ. 


 
Η επιστολή που έστειλε ο κ. Μαρκόπουλος προς τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η παρακάτω:
 
«Οι περισσότεροι από εμάς γνωριστήκαμε μετά την εκλογή μας τον Μάιο του 2012 και αφού πρώτα ενώσαμε δυνάμεις για να στηρίξουμε και να εκπροσωπηθούμε μέσα από το μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος. Μας ένωσε ένας κοινός αγώνας και μία κοινή εθνική αντιμετώπιση των εξελίξεων, ανεξαρτήτως προελεύσεως και ιδεολογίας, δηλαδή η επανάσταση της πολιτικής μας συνείδησης για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των μνημονίων στην τρόικα εξωτερικού.
 
Από εκείνη την πρώτη θριαμβευτική εκλογή του 10,6 % με 33 βουλευτές και 670.000 ψηφοφόρους, άλλαξαν πολλά. Καταρχήν, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3 % από το αρχικό ποσοστό μας. Αιτία ήταν μία τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μια δήλωση για σύμπνοια απόψεων στα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα non paper που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη. Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας, αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Αναλάβαμε μαζί το χρέος να αναπτύξουμε ένα κίνημα, που μέσω της οδού της συμμετοχής και της συναπόφασης θα μετεξελισσόταν σε ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα, που θα αντικαθιστούσε τα φθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης και θα επανακτούσε την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι πίστευα και πιστεύω ότι θα στεριώσει η δημοκρατία και η προκοπή στον τόπο μας. Βέβαια, κάποιοι από εμάς, οραματιζόμασταν πως θα βάζαμε στόχο να αναλάβουμε την υποχρέωση και να επωμιστούμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς να φοβόμαστε να πάρουμε στα χέρια μας, την λεγόμενη από κάποιους, «καυτή πατάτα».
 
Σήμερα, η ανασυγκρότηση της καταρρέουσας οικονομίας μας και η στήριξη του απελπισμένου λαού μας θέλει κοσμοθεωρία, αρχές, αξίες και σχέδιο δράσης. Θέλει αφήγηση και οικονομικό μοντέλο σαφές, πειστικό και εφαρμόσιμο. Δεν θέλει στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Αντιθέτως, χρειάζεται σκέψη και μόχθος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του μέλλοντος μας. Εμείς, ως κομματικός σχηματισμός, κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν είχαμε καμία δομημένη οργάνωση σαν κάποιοι να φοβούνται το μεγάλο και να επιλέγουν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαμε σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα, σαν κάποιοι να επιζητούσαν την χαοτική άσκηση μικροπολιτικής. Δεν είχαμε οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο μία συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι το νέο. Δεν διασαφηνίζαμε στους πολίτες, την σταθερή μας θέση στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας. Αντιθέτως «φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν «το δολάριο μας θέλει». Όταν συνειδητά επιδεικνύαμε συμπεριφορά μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Τέλος δεν πείθαμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση, όταν διαλέγαμε φρασεολογία, τακτικές και δράσεις «αντάρτικου πόλεως» και αρνιόμασταν το ρόλο της αστικής σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που λείπει από τη χώρα.
 
Δυστυχώς, δεν πείθουμε ότι έχουμε αρχές, αξίες και ήθος όταν υπάρχει απουσία κομματικού διαλόγου και παραγωγή πολιτικής, αλλά στην θέση αυτών βρίσκουμε ένα τοίχος ύβρεων, παρορμητικών συμπεριφορών και ομαδοποιήσεων με την ευλογία και την ενθάρρυνση της ηγεσίας του κόμματος. Εσχάτως είδαμε την απόδραση από το διάλογο, την άρνηση ανάληψης ευθυνών και την πρωτοφανή προσβολή όλων μας. Την ίδια στιγμή, συναντούμε διορισμένα όργανα που δεν υπολογίζονταν και πολιτικές αποφάσεις διαπραγματεύσεων και μειζόνων επιλογών από ένα μόνο πρόσωπο, εν τι πλήρη απουσία τεχνοκρατικού ή διπλωματικού επιτελείου. Αυτό το σκηνικό του κόμματος χωρίς όργανα, αποτελεί μια τέλεια συνταγή για να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους, συμφέροντα και εχθρούς της χώρας.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Επί επτά μήνες κάνω συνειδητή προσπάθεια να συμβάλλω σ αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, σαν απλός στρατιώτης του κινήματος. Καμία απόφαση δεν υλοποιήθηκε ή κι αν έγινε, δεν είχε συνέχεια και κεφαλαιοποίηση. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό κάποιων από εμάς. Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησα, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σ’ ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.