search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 23:18
MENU CLOSE

«Η παρέα με τους ουραγκοτάγκους σε κάνει λιγότερο ηλίθιο απ’ ό,τι κάποια βιβλία»!

14.12.2012 11:06
«Η παρέα με τους ουραγκοτάγκους σε κάνει λιγότερο ηλίθιο απ’ ό,τι κάποια βιβλία»!  - Media

Υπάρχουν χειρότερα;
Αν υπάρχουν λέει!…

Υπάρχουν χειρότερα;
Αν υπάρχουν λέει!…
Στη χώρα μας υπηρετείται μια μαζοχιστική αντίληψη που αρέσκεται στο να παρουσιάζει την Τουρκία ως μια φοβερή και αναπτυσσόμενη χώρα, η οποία πάντα μας αφήνει πίσω. Δεν είναι έτσι – αν και το τουρκικό κράτος είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Κανένα κράτος δεν είναι αξιοζήλευτο όταν δεν λειτουργεί στοιχειωδώς δημοκρατικά. Η πολυτιμότερη προϋπόθεση είναι η ελευθερία – της οποίας η έλλειψη δεν αναπληρώνεται με τίποτα απολύτως.
Στην πολύ… προχωρημένη Τουρκία του Ερντογάν η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ανάλογη της δημοκρατίας και του… δυτικού τρόπου σκέψης από τον οποίο διαπνέεται η γειτονική – και ουδόλως φιλική προς εμάς – χώρα. Ιδού τι διδάσκουν στις αίθουσες διδασκαλίας οι ισλαμιστές της… ευρωπαϊκής Τουρκίας. Ο Αϊνστάιν ήταν «βρόμικος και ατημέλητος», έτρωγε σαπούνι, το οποίο ήταν κακό, διότι «εκείνη την περίοδο η Γκεστάπο έβαζε του Εβραίους μέσα στους φούρνους και τους μεταμόρφωνε (!) σε σαπούνια»! Η δε θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου έχει δυο προβλήματα: Πρώτον, ο Δαρβίνος ήταν Εβραίος και, δεύτερον, μισούσε το προεξέχον του πρόσωπο και τα παραμόρφωνα του δόντια. Τα στοιχεία αυτά δεν τα δημοσιεύει κάποια εθνικιστική οργάνωση, αλλά η γαλλική «Le Monde» και οι «New York Times», σημειώνοντας ότι πλέον στα σχολεία της Τουρκίας διδάσκουν οι ιμάμηδες θρησκευτικά… που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τις… επιστήμες των απίστων!…
Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση του συντάκτη της «Le Monde», ο οποίος σχολιάζει τα γραφόμενα στα σχολικά βιβλία περί του ότι ο Δαρβίνος προτιμούσε να τριγυρνάει στους ζωολογικούς κήπους και να συγχρωτίζεται με τους πιθήκους από το να πηγαίνει στο σχολείο.
Αν είναι έτσι, γράφει ο συντάκτης της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας, «η παρέα με τους ουραγκοτάγκους σε κάνει λιγότερο ηλίθιο απ’ ό,τι κάποια βιβλία»! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 23:06