search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Πήραμε τη δόση

15.12.2012 08:46
Πήραμε τη δόση - Media

Του Σταμάτη Χουλιάρα

Πήραμε τη δόση; Πήραμε τη δόση! Πήραμε τη δόση!!! Ζήτωωωω! Ο Σαμαράς υπερήφανος και περιχαρής για τη νέα μεγάλη επιτυχία δήλωσε πως το <> πέθανε. Έχει απόλυτο δίκιο. 

Του Σταμάτη Χουλιάρα

Πήραμε τη δόση; Πήραμε τη δόση! Πήραμε τη δόση!!! Ζήτωωωω! Ο Σαμαράς υπερήφανος και περιχαρής για τη νέα μεγάλη επιτυχία δήλωσε πως το <> πέθανε. Έχει απόλυτο δίκιο. Σύντομα θα γίνει και η κηδεία του απο το γραφείο τελετών <<Ευρωμαστούρες και βρυκόλακες Ο.Ε.>> και αναμένεται πλήθως ζητοκραυγαζόντων, παιανιζόντων και εις πλήρη έκσταση ανθρώπων να παρεβρεθούν στην λαμπρή τελετή. Τόση ευφορία υπάρχει στη χώρα μας αυτές τις μέρες, που μέχρι και Κώστας Καραμανλής θα κάνει δήλωση έπειτα απο την πολυετή σιωπή. Η δήλωση θα περιλαμβάνει 15 λέξεις και μεταδοθεί ζωντανά απο το NOVA sports.

Εγκρίθηκε το αστρονομικό ποσό των 49 δις ευρώ απο τα οποία τα 34,3 είναι τα άμεσα. Τόσο άμεσα που ήδη οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν την τσέπη τους να φουσκώνει και το αντεράκι τους να λιγδώνει απο λάδι άλφα ποιότητας ευρωδανεικού με επιτόκιο PH. Τέρμα οι ημέρες της ακατάσχετης δραχμολογίας που μόνο δυσκοιλιότητα και δυσεντερία φέρνουν. Τώρα πλέον η Ελλάδα θα μπορεί να ατενίσει με μεγάλη χαρά το μέλλον, να χαίρεται με ομοψυχία το παρών και να σβήσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος μαζί με κομμάτι του χρέους της που τόσο την έχει ταλαιπωρήσει. Ο Στουρνάρας ήταν τόσο ευτυχής που αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά του κίτρινα σαν το χρώμα του χρυσού που θα έρθει και δώσει λάμψη στις ζωές όλων των καταπονημένων Ελλήνων. (άνθρωποι κοντινοί στο περιβάλλον του, δηλώνουν κρυφά, ότι είναι θαυμαστής του Τζόνι Ρότεν απο τους Sex Pistols).

Για τον ίδιο λόγο αποφάσισε να κάνει και λεύκανση στα δόντια προκειμένου να τυφλώνει τις κάμερες οι οποίες δεν θα είναι ικανές να προβάλλουν το έλλειμα πειθούς των λεγομένων του όταν θα διατίνεται ότι <<Η χώρα μας σώθηκε απο την καταστροφή μια και καλή. Η χώρα μας θα μείνει ζωντανή μέσα στο Ευρώ. Τώρα έχουμε μπροστά μας την ανάπτυξη.>> Ο Βενιζέλος ήταν και αυτός ευχαριστημένος. Τόσο ευχαριστήθηκε που πήγε στη Ρώμη να μοιραστεί τη χαρά του μαζί με τους άλλους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες σε μία πανηγυρική συγκέντρωση εορτής της επιτυχούς σοσιαλδημοκρατίας που διαφεντεύει και ευημερεί την Ευρώπη. Φήμες αναφέρουν ότι στο αεροπλάνο συνταξιδεύουν και όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια εδώ που τα λέμε δεν ξηλώθηκαν και τόσο τα αδέλφια μας οι εταίροι που μας φέρονται σαν σε εταίρες.
Μόνο τα 7 δις είναι μετρητό, κας, όπως το λένε στο χωριό μου στις Βρυξέλλες. Τα υπόλοιπα απο τα 34,3 είναι (11,3 για να ξαναγοράσουμε χρέος 30 δις που πουλήσαμε πριν ξεπουληθούμε οριστικά και το οποίο άλλοι το αγόρασαν ούτε 5 δις και τα 16 για να καλύψουμε τις πτωχές τράπεζες που δάνειζαν απο χρήματα που δεν είχαν και πουλούσαν χρήματα που τους έχουν δανείσει άλλοι) θα γίνει με έκδοση χρεογράφων και εγγυήσεων εκείνου του μηχανισμού στήριξης EFSFSFSFSFSFSFS (κόλλησε το πληκτρολόγιο απο το πολύ χρήμα). Και τί χρήμα; Αεράτο, στο μιλητό που λένε. Δηλαδή για πούμε και την φθονερή αλήθεια, ούτε τα 7 δις είναι ακριβώς κας. Δηλαδή δεν έρχεται κανένα τριαξονικό γεμάτο 100 ευρα και πάνε απο τράπεζα και τα μοιράζουν. Γίνεται κάπως έτσι. 100 ευρώ transfer to account. 100 account received. Έτσι μώλις μεταβίβασα στον εαυτό μου τα πρώτα 100 ευρώ που δημιούργησα μόνος μου, χωρίς να τα έχω και έγινα πιο πλούσιος και τα χρωστάω στον εαυτό μου και έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Όλα αυτά χωρίς επιτόκιο γιατί ο εαυτός μου είναι μεγαλόψυχος σαν τον μελλοντικό Σαμαρά της ενιαίας Κεντροδεξιάς όπως τον ζήτησε να είναι το νεο παραιτηθες στέλεχος της πρώην Νεας Δημοπρασίας και νυν ΑΝΕΛ. (Ανεπίσημων ελλήνων) Αλλά δεν πρέπει να λέμε άσχημα πράγματα. Σήμερα πήραμε τη δόση. Σήμερα ξεκινάει μια καινούργια ημέρα και περισσότερα απο όλα <<η μηχανή της οικονομίας πήρε μπρος>> όπως είπε ο Χατζηδάκης. Ναι είναι αλήθεια ότι ακούγεται μια μηχανή που δεν σταματάει με τίποτα. Η μηχανή της ασύδοτης αδικίας προς τους πολλούς και του υπέρτερου βολέματος των ολίγων.

Το χειρότερο όμως είναι ότι όλο αυτό γίνεται με πομφόλυγες και φληναφήματα με ευχολόγια και τηλευχαριστίρια και με κινδυνολογία χωρίς καμιά ντροπή στον κόσμο που δυστυχώς ακόμα βρίσκεται με το τηλεκοντρόλ στο χέρι παρακολουθώντας συζητήσεις με Γιακουμάτους και Ευαγγελάτους ελπίζοντας ότι θα ακούσει κάτι που τον ενδιαφέρει.

Ας ελπίσουμε η νέα αυτή εθνική νίκη, να δώσει σε όλους την πνοή να καταλάβουν τη ματαιότητα της όλης διαδικασίας και τη μη ματαιότητα της αφύπνισης και θα τους κάνει επιτέλους να καταλάβουν ότι μονάχα ο καθένας ως οντότητα και όλοι μαζί σα σύνολο μπορούν να ορίσουν τις τύχες του τόπου που ζουν.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51