search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

18.12.2012 14:15
Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - Media

Στον απόηχο του Eurogroup συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
 

Στον απόηχο του Eurogroup συναντώνται απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη σύσκεψη καθορίζεται η στάση της κυβέρνησης σε φλέγοντα ζητήματα που θα τεθούν στο προσεχές μέλλον καθώς και η επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του Eurogroup για καταβολή της δόσης, με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τα τρία κόμματα που "κατρακυλούν'' στις δημοσκοπήσεις. Στην ατζέντα και το φορολογικό αλλά και οι επικείμενες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση που τοποθέτουνται χρονικά τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ διαστάσεις εσωκομματικού «εμφυλίου» τείνει να πάρει η διαμάχη στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για το διάλογο περί κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας και προβλήματα στις σχέσεις των δύο κομμάτων.
 
Ο Φώτης Κουβέλης, διαφωνώντας με 4 κορυφαία στελέχη του κόμματός του αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτός ο διάλογος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Κουβέλη με θέμα τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου. Υπέρμαχοι της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη σχετική πρωτοβουλία που είχε εξαγγείλει νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Ανδρέας Μπίστης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Σπύρος Λυκούδης.
 
Από την άλλη πλευρά ήταν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πανούσης και η Φωτεινή Ρεπούση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο διάλογος ήταν έντονος όπως και οι αντιρρήσεις.
 
Τελικά ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει το κόμμα στο φόρουμ προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της μιας πλευράς που εκτός των άλλων είχε εκτεθεί καθώς με δική της διαβεβαίωση είχε προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση των δικών του εκπροσώπων.
 
Αποτέλεσμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε ήταν η παραίτηση του Νίκου Μπίστη από τη θέση του υπευθύνου για την διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπ. Γεωργίας παρόντος του Αντώνη Σαμαρά με στόχο τον καθορισμό της αγροτικής πολιτικής.
 
«Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης» δήλωσε μετά τη σύσκεψη  ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».
 
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε δε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις, στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα να πηγαίνουν σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21