search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:31
MENU CLOSE

Συνάντηση Σαμαρά-εκπροσώπων πολυεθνικών για επενδύσεις και θέσεις εργασίας

17.12.2012 07:19
Συνάντηση Σαμαρά-εκπροσώπων πολυεθνικών για επενδύσεις και θέσεις εργασίας - Media

Συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εταιριών Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ' όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Παράλληλα, υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Για το φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις γιορτές.
 
Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. «Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί αποτυχημένων επικοινωνιακών συναντήσεων και πανηγυρισμών για την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πως η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρωινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
 
«Με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
«Η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο ακραία πολιτική βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου μετά την μεταπολίτευση», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σχολιάζοντας τις επιχειρηματικές συναντήσεις του πρωθυπουργού σημείωσε πως «η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους  εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό».

»Οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με όρους που θα εξασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, με πιο φτηνή εργατική δύναμη, προώθηση όλων των αντεργατικών μέτρων, πτώχευση αυτοαπασχολούμενων, σαρωτική ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, προκλητικές εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τη φοροεξόντωση». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28