search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Παράταση αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

17.12.2012 15:56
Εξευτελιστικές οι τιμές των ακινήτων – Πωλούνται «μισοτιμής»  - Media

Για ένα ακόμα χρόνο παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία καθώς και η αναστολή εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις.

Στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία για ένα ακόμα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου του 2013, καθώς και την αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την ίδια ημερομηνία προχωρά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η απαγόρευση, που ισχύει εδώ και τρία χρόνια, αφορά σε πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι €200.000 και ισχύει τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα.

Ας σημειωθεί ότι υπήρξε η σκέψη για διετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών, άποψη όμως που δεν υπερίσχυσε.

Mε την ίδια Πράξη θα ορίζεται και η προαιρετική λειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων τις δυο τελευταίες Κυριακές του φετινού έτους.
 
Εξάλλου, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τις ΔΟΥ υποχρεωτικά από 1 Ιουνίου 2013.
 
Μέχρι τότε η καταβολή των φόρων και άλλων οφειλών θα γίνεται εναλλακτικά στις ΔΟΥ ή στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Η απόφαση αυτή, όπως ορίζεται, ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03