search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

18.12.2012 10:39
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα - Media

«Μην πυροβολείτε τον πιανίστα» αναρτούσαν σε πινακίδες τα αμερικανικά σαλούν στο Φαρ Ουέστ.

«Μην πυροβολείτε τον πιανίστα» αναρτούσαν σε πινακίδες τα αμερικανικά σαλούν στο Φαρ Ουέστ. Ήταν κάτι σαν την αντίστοιχη πινακίδα με το δικό μας αθώο… «μη πτύετε εις το πάτωμα», που δέσποζε στα καφεζαχαροπλαστεία της εποχής.

Το περιεχόμενο της πινακίδας αυτής λέγεται ότι το μετέφερε στην Ευρώπη ο Όσκαρ Ουάιλντ έπειτα από ένα ταξίδι του, το 1882, στην Αμερική. Εκεί βρέθηκε στο σαλούν μιας πόλης του Κολοράντο και είδε την επιγραφή «Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Κάνει ό,τι μπορεί» (Please don’t shoot the piano player. He is doing his best). Την εντύπωση που του προξένησε η πινακίδα αυτή τη μετέφερε ο Ουάιλντ στις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις.

Αν και πέρασαν πολλές δεκαετίες στην Άγρια Δύση, το μόνο που φαίνεται να άλλαξε είναι ότι καταργήθηκαν οι… πινακίδες· όχι τα όπλα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί παραμένουν μια κατάκτηση της αμερικανικής κοινωνίας που διαφυλάσσει το ξεθωριασμένο της αμερικανικό όνειρο, το οποίο φυσικά είναι περισσότερο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή.

Σε μια κοινωνία όπου η ατομική ιδιοκτησία περιχαρακώθηκε με πασσάλους υπό την απειλή των όπλων, η κατάργησή τους αποτελεί, καθώς όλα το αποδεικνύουν περίτρανα, ταμπού. Τι κι αν σκοτώνουν δεκάδες παιδάκια και μεγαλύτερων ηλικιών ανθρώπους, κάθε χρόνο το πρόβλημα για την Αμερική θα είναι… ότι κακώς οι καθηγητές δεν ήταν οπλισμένοι!
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:16