search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Αυξήσεις στα τιμολόγια έως και 49% θα προτείνει η ΔΕΗ

18.12.2012 12:50
Αυξήσεις στα τιμολόγια έως και 49% θα προτείνει η ΔΕΗ - Media

Αυξήσεις μέχρι και 49% θα προτείνει η ΔΕΗ για το πολύ μικρά τιμολόγια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Αυξήσεις μέχρι και 49% θα προτείνει η ΔΕΗ για το πολύ μικρά τιμολόγια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
 
 Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε παράλληλα ότι σε απόλυτους αριθμούς ο μέσος όρος της επιβάρυνσης θα είναι 10 ευρώ το μήνα, ενώ η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών που καταναλώνει πάνω από 800 κιλοβατώρες θα πληρώνει 15 ευρώ παραπάνω σε κάθε λογαριασμό.
 
Ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε σχεδόν υποχρεωτική την αύξηση λόγω μνημονίου και υποστήριξε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι αυτό της ρευστότητας καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει μειώσει τις εισπράξεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σε επιστολή της προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης προτείνει «να δίνεται το ρεύμα δωρεάν σε όσους καταναλώνουν από 400 – 1000 kwh το τετράμηνο (1.986.000 καταναλωτές) αποκλείοντας «την συντριπτική πλειοψηφία των δεύτερων κατοικιών (εξοχικά) που εκ των πραγμάτων δεν υπερβαίνουν τις 400 kwh κατανάλωση (1.170.094 ρολόγια) και δίνει ουσιαστική ανάσα στους πιο αδύνατους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:20