search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για ζωντανά ελάφια σε φάτνη

19.12.2012 15:31
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για ζωντανά ελάφια σε φάτνη - Media

Mε την παρέμβαση εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων  συνελήφθη ο υπεύθυνος «ζωντανής φάτνης» στη Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε την ιδέα να τοποθετήσει ζευγάρι ελαφιών με το μικρό τους ως χριστουγεννιάτικα «διακοσμητικά»!

Mε την παρέμβαση εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων που κάλεσαν την Αστυνομία συνελήφθη ο υπεύθυνος «ζωντανής φάτνης» στη Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε την ιδέα να τοποθετήσει ζευγάρι ελαφιών με το μικρό τους ως χριστουγεννιάτικα «διακοσμητικά»!

Η ζωντανή φάτνη βρισκόταν πλάι στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO και δίπλα στο «σπιτάκι του Άγιου Βασίλη», παρά το σχετικό νόμο που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης ειδοποίησε την αστυνομία και περιπολικό έσπευσε στο σημείο αλλά επειδή δεν βρέθηκε ο υπεύθυνος της εταιρίας διοργάνωσης, προσήχθη ο άνδρας ο οποίος παρίστανε τον Άγιο Βασίλη δίπλα στα ζώα.

Ωστόσο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου οδηγήθηκε ο "Άγιος Βασίλης" για την εξακρίβωση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος πατέρας του ήταν τελικά ο προσωρινά υπεύθυνος της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης και συνελήφθη ενώ οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα ελάφια, όπως διευκρίνισε ο κ. Γερονυμάκης θα μεταφερθούν στο εκτροφείο απ΄όπου προήλθαν.

Παράλληλα, μετά από καταγγελία φιλόζωων, απομακρύνθηκαν και τα 4 πρόβατα που είχαν τοποθετηθεί στη φάτνη, στην Πλατεία Αριστοτέλους όπως και τα αλογάκια που είχαν φέρει άγνωστοι για εκμετάλλευση.

Πηγή: zoosos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09