search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:03
MENU CLOSE

Φοροδιαφυγή με γκλαμουριά

20.12.2012 22:00
Φοροδιαφυγή με γκλαμουριά - Media

Τα προβλήματα φοροδιαφυγής δεν είναι δικό μας, ελληνικό, μονοπώλιο. Εντάξει, είναι αλήθεια ότι… σέρνουμε τον χορό, αλλά δείτε τι γίνεται στη Γαλλία με την υπόθεση του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έχει πάρει «γκλάμουρους» διαστάσεις.

Τα προβλήματα φοροδιαφυγής δεν είναι δικό μας, ελληνικό, μονοπώλιο. Εντάξει, είναι αλήθεια ότι… σέρνουμε τον χορό, αλλά δείτε τι γίνεται στη Γαλλία με την υπόθεση του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έχει πάρει «γκλάμουρους» διαστάσεις. Αφού βρήκε τον φορολογικό παράδεισο στο Βέλγιο, ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός μετανάστευσε στο χωριό Νεσέν – μη νομίζετε ότι ξενιτεύτηκε, λίγα μόλις χιλιόμετρα απέχει από τη Γαλλία. Το πανέμορφο χωριό έχει ήδη υποδεχτεί περίπου 4.000 πλούσιους Γάλλους που θέλουν να αποφύγουν τη μέγγενη της φορολογίας, στην οποία θέλει να τους ρίξει ο Φρανσουά Ολάντ, προσπαθώντας να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και να αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων.
Αφού, λοιπόν, τον «έκραξαν» με πρωτοσέλιδα και αιχμηρούς τίτλους από τη «Liberation» μέχρι τη «Le Figaro», ο Ντεπαρντιέ, αυτός ο σπουδαίος αλλά φοβερά αναιδής ηθοποιός – που έχει κατουρήσει δημόσια σε διάδρομο αεροπλάνου – αποφάσισε να ανταπαντήσει κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: δίνοντας σόου.
«Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου» ήταν τα λόγια του. Και αμέσως μετά, ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει το γαλλικό διαβατήριό του, αλλά και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης. Προφανώς είναι πολλά τα λεφτά που «παίζονται». Η γαλλική κυβέρνηση, πάντως, δεν κάνει πίσω. Γάλλος βουλευτής πρότεινε να ισχύσει στη Γαλλία ό,τι και στις ΗΠΑ, δηλαδή νόμος ο οποίος αναγκάζει όποιον προσπαθεί να αποφύγει τη φορολογία να παραιτείται από την υπηκοότητα. Αυτό θα έχει πλάκα. Και για να επιστρέψουμε και στον δικό μας ελληνικό μικρόκοσμο – πλούσιο όμως σε φοροφυγάδες που είτε δεν δηλώνουν εισοδήματα είτε τα «φυγαδεύουν» στις ελβετικές τράπεζες και στις κυπριακές –, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ίσχυε ένας τέτοιος νόμος και, εννοείται, αν εφαρμοζόταν. Η Ελλάδα θα (ξ)έμενε με ελάχιστους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αλλά και καθηγητές φροντιστηρίων, γιατρούς, υδραυλικούς, εμπόρους, μαραγκούς.
Η μεγαλύτερη μερίδα θα διέπρεπε στην ξενιτιά. Η πάταξη, βέβαια, της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι όνειρο καλοκαιρινής νυκτός. Για κάποιους. Για τους περισσότερους, είναι εφιάλτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58