search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40
MENU CLOSE

Κατέρριψαν το… Euronews!!!

21.12.2012 22:00
oldphotoseuronews-greek1356005163.jpg

Τελικά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είπε «όχι» στην επένδυση για τα επόμενα τρία χρόνια της Κομισιόν, ύψους 16 εκατ. ευρώ, για το Euronews Greek.

Τελικά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είπε «όχι» στην επένδυση για τα επόμενα τρία χρόνια της Κομισιόν, ύψους 16 εκατ. ευρώ, για το Euronews Greek. Την ημέρα που η ελληνική εκδοχή του ειδησεογραφικού καναλιού βγήκε στον αέρα ελεύθερα από τον δορυφόρο Hot Bird και συνδρομητικά από την τηλεόραση της Nova, η ΕΡΤ έλαβε την εντολή να κατεβάσει συνολικά το αγγλόφωνο – γαλλόφωνο δορυφορικό σήμα από τις δικές της συχνότητες.
Η κίνηση αυτή ξάφνιασε και αιφνιδίασε το Euronews, το οποίο θεωρούσε πως το πρόβλημα θα λυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν αποκλειόταν από την Κομισιόν να γίνει διάβημα διαμαρτυρίας στην ελληνική κυβέρνηση.

Μείζον πολιτικό θέμα
Η ελεύθερη μετάδοση του Euronews Greek από τις συχνότητες της ΕΡΤ, όπως είχε γράψει το «Π», μετατρέπεται σε μείζον πολιτικό θέμα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά. Η ΕΡΤ είναι μέτοχος του καναλιού, πληρώνοντας συνδρομή στη Λυών, και είναι υποχρεωμένη να μεταδίδει την αγγλόφωνη – γαλλόφωνη έκδοσή του. Επιπλέον μόλις πριν από λίγους μήνες με κυβερνητική απόφαση μεταδίδει ελεύθερα στο ψηφιακό της μπουκέτο το BBC World, για το οποίο μάλιστα πληρώνει στο βρετανικό δίκτυο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό! Και ακόμη τη Deutsche Welle, γερμανικών συμφερόντων, ενώ έδωσε πρόσφατα καλύτερη συχνότητα στο CNN από τον Υμηττό, έπειτα από αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας.
Εμφανίζεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να προωθεί την ελεύθερη μετάδοση όλων των άλλων δορυφορικών ειδησεογραφικών καναλιών που ανήκουν στην πολιτική – οικονομική επιρροή των μεγάλων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γερμανικό, βρετανικό) και των ΗΠΑ και να κατεβάζει το δορυφορικό σήμα του καναλιού της Ευρώπης (πολυμετοχικό κανάλι με ηγέτη τη γαλλική δημόσια τηλεόραση) επειδή απλώς άρχισε να μιλάει ελληνικά!

Ανταγωνιστικά συμφέροντα
Στο όλο θέμα υπάρχουν υπόνοιες πως εμπλέκονται ελληνικά τηλεοπτικά συμφέροντα που έχουν εναντιωθεί στην ελεύθερη μετάδοση του Euronews Greek, το οποίο βλέπουν ανταγωνιστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η γαλλική πρεσβεία, που δέχθηκε πληθώρα διαμαρτυριών για το άκομψο κόψιμο του Euronews από την ΕΡΤ, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό επί των ΜΜΕ Σίμο Κεδίκογλου. Η ΕΡΤ από τη δική της πλευρά οχυρώθηκε πίσω από τα τυχόν νομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει λόγω της μηνυτήριας αναφοράς του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη, ενώ επίσημα ισχυρίζεται πως δεν έλαβε απαντήσεις από το Euronews σε ενστάσεις που είχε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38