07/12/2019 01:14:23

Πανεπιστημιακή ασυλία

Πανεπιστημιακή ασυλία  - Media
Καιρό τώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – γίνονται πρωτοφανείς αλητείες και η πολιτεία με την κοινωνία υπνώττουν. Η παιδεία για τη χώρα μας και την κοινωνία ήταν σε πρώτη προτεραιότητα «για να εισαχθεί το παιδί στο Πανεπιστήμιο», επιτυχία που ισοσταθμιζόταν περίπου με «το παιδί αγόρασε αυτοκίνητο, παντρεύτηκε, πήρε προίκα ένα τεσσάρι ρετιρέ». Ποτέ δεν πόνεσαν πραγματικά για την παιδεία και τη μόρφωση, που τη θεωρούσαν περιττή, αν δεν είχε… φράγκα. Έτσι απαξιώθηκαν τα επαγγέλματα του δασκάλου (δασκαλάκος), του καθηγητή (καθηγητάκος), του επιστήμονα (σιγά τ’ αυγά, πόσα βγάζει;) και γενικά του σπουδασμένου ανθρώπου, αν δεν συνοδευόταν με το κυρίαρχο μικροαστικό όνειρο της Μερσεντές – κάτι σαν εξέλιξη του μπιντέ του αξέχαστου Μάριου Χάκκα.
Εδώ και καιρό το Αριστοτέλειο έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, μικρές συμμορίες με κάλυμμα την «επανάσταση» (;), την εξέγερση» και άλλες κοινότοπες μπούρδες, ληστεύουν βιαιοπραγούν, κατακρατούν τα δωμάτια των φοιτητικών λεσχών – φοιτητής που κατοικούσε στην πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης κατακρατά δεκαοχτώ χρόνια δωμάτιο στη φοιτητική εστία – και αυτό λογαριάζεται ως πράξη εθνεγερσίας και ξεσηκωμού! Την ίδια στιγμή ο πραγματικά άπορος φοιτητής λιμοκτονεί για να σπουδάσει. Τέλεια!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.