search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:02
MENU CLOSE

Πανεπιστημιακή ασυλία

21.12.2012 11:19
Πανεπιστημιακή ασυλία  - Media

Καιρό τώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – γίνονται πρωτοφανείς αλητείες και η πολιτεία με την κοινωνία υπνώττουν.

Καιρό τώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – γίνονται πρωτοφανείς αλητείες και η πολιτεία με την κοινωνία υπνώττουν. Η παιδεία για τη χώρα μας και την κοινωνία ήταν σε πρώτη προτεραιότητα «για να εισαχθεί το παιδί στο Πανεπιστήμιο», επιτυχία που ισοσταθμιζόταν περίπου με «το παιδί αγόρασε αυτοκίνητο, παντρεύτηκε, πήρε προίκα ένα τεσσάρι ρετιρέ». Ποτέ δεν πόνεσαν πραγματικά για την παιδεία και τη μόρφωση, που τη θεωρούσαν περιττή, αν δεν είχε… φράγκα. Έτσι απαξιώθηκαν τα επαγγέλματα του δασκάλου (δασκαλάκος), του καθηγητή (καθηγητάκος), του επιστήμονα (σιγά τ’ αυγά, πόσα βγάζει;) και γενικά του σπουδασμένου ανθρώπου, αν δεν συνοδευόταν με το κυρίαρχο μικροαστικό όνειρο της Μερσεντές – κάτι σαν εξέλιξη του μπιντέ του αξέχαστου Μάριου Χάκκα.
Εδώ και καιρό το Αριστοτέλειο έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, μικρές συμμορίες με κάλυμμα την «επανάσταση» (;), την εξέγερση» και άλλες κοινότοπες μπούρδες, ληστεύουν βιαιοπραγούν, κατακρατούν τα δωμάτια των φοιτητικών λεσχών – φοιτητής που κατοικούσε στην πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης κατακρατά δεκαοχτώ χρόνια δωμάτιο στη φοιτητική εστία – και αυτό λογαριάζεται ως πράξη εθνεγερσίας και ξεσηκωμού! Την ίδια στιγμή ο πραγματικά άπορος φοιτητής λιμοκτονεί για να σπουδάσει. Τέλεια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01