search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:36
MENU CLOSE

«Βρείτε τις διαφορές» στη λίστα Λαγκάρντ

24.12.2012 07:33
«Βρείτε τις διαφορές» στη λίστα Λαγκάρντ - Media

Σε διασταύρωση των ονομάτων και τραπεζικών λογαριασμών έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς Γ. Στουρνάρα.

Σε διασταύρωση των ονομάτων και τραπεζικών λογαριασμών έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι «Η λίστα μελετάται, αντιπαραβάλλεται και συγκρίνεται με την παλαιότερη» και το πιθανότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν στοιχειά για το αν η πρώτη λίστα αλλοιώθηκε ή όχι.

Αυτή τη φορά η διαδρομή της λίστας ήταν λιγότερο επεισοδιακής καθώς δεν παράπεσε σε συρτάρια υπουργικών γραφείων αλλά έφτασε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων απευθείας από το Παρίσι.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν διαφορές μεταξύ των δύο λιστών είτε στα πρόσωπα είτε στα ποσά, η εισαγγελική έρευνα που σταμάτησε λόγω πιθανής εμπλοκής πολιτικών προσώπων που προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα ξεκινήσει και πάλι.

Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τυχόν ευθύνες πολιτικών, έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς και μη πολιτικά πρόσωπα όπως οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης, Γ.Διώτης  για τους οποίους οι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς Γ. Στουρνάρα:

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάκτηση της γνήσιας λίστας Λαγκάρντ.

Μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν για ποιο λόγο καθυστέρησε επί τρεις μήνες η ανάκτηση της, πότε ακριβώς περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών, σε τι μορφή και σε ποιον έλληνα αξιωματούχο και πως διασφαλίσθηκε το περιεχόμενο της.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής


Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη πως η νέα λίστα από τη Γαλλία περιλαμβάνει επιπλέον 600 ονόματα.

«Έπρεπε να αποκαλυφθούν επ' αυτοφώρω οι πρωταγωνιστές της συγκάλυψης και να παρακολουθήσει το πανελλήνιο την ευτράπελη και συνένοχη εμφάνισή τους στη Βουλή και στα ΜΜΕ, για να φτάσει επιτέλους, με τόση καθυστέρηση, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ στην επίσημη κατοχή του Δημοσίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επίσης τα εξής ερωτήματα:
1. Η λίστα αυτή ταυτίζεται με τα αρχεία ή τα στοιχεία που χειρίσθηκαν προσωπικά και εν κρυπτώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης και ο κ. Καπελέρης;
2. Από την καθυστέρηση αξιοποίησής της, ποια ζημιά προέκυψε και ποια ευθύνη υπάρχει, με δεδομένο τον ορυμαγδό εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος της κοινωνίας; Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν;
3. Ποιο είναι τελικά το μυστικό της λίστας, λόγω του οποίου και ο νυν υπουργός Οικονομικών καθυστέρησε τόσο αδικαιολόγητα την ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ; Ποια ήταν τα «τεχνικά προβλήματα» στα οποία αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί με έμφαση και σημασία δηλώνει ότι η πρωτότυπη λίστα «δεν πέρασε καν από τα χέρια του υπουργού;»
5. Με τη λίστα στην κατοχή της, η κυβέρνηση σκοπεύει να την αξιοποιήσει ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών;

Σημειώνεται πάντως ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι  η αρχική λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε, και ότι η καινούρια λίστα που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600(!) παραπάνω ονόματα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες:

Για «διγλωσσία» και «υποκρισία» κατηγορούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κυβέρνηση σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα και τη λίστα Λαγκάρντ ενώ παράλληλα υποστηρίζουν πως οι μεγαλοφοροφυγάδες παραμένουν στο απυρόβλητο.
«Η διγλωσσία και η υποκρισία της κυβέρνησης ξεπέρασαν κάθε όριο, καθώς από τη μια ξεζουμίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο και από την άλλη έχει μετατρέψει σε σήριαλ χωρίς φινάλε τη Λίστα Λαγκάρντ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34