search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Περίεργες αποφάσεις, τσουνάμι προσφυγών

27.12.2012 08:18

Και ξαφνικά, έπειτα από δέκα και περισσότερες θετικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για ασφαλιστικά μέτρα ένταξης στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, είχαμε μια ξαφνική αρνητική απάντηση (παραμονή Χριστουγέννων) από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Και ξαφνικά, έπειτα από δέκα και περισσότερες θετικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για ασφαλιστικά μέτρα ένταξης στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, είχαμε μια ξαφνική αρνητική απάντηση (παραμονή Χριστουγέννων) από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απέρριψε τις τρεις ομαδικές αιτήσεις εργαζομένων σε δήμους για αναστολή της εφαρμογής των τελευταίων αποφάσεων μέχρι να εκδικαστούν οριστικά οι αγωγές. Αποτέλεσμα; Σε αντίθεση με 154 εργαζομένους που κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα, 43 από τους Δήμους Αθηναίων, Νέας Ιωνίας και Σπάτων – Αρτέμιδος (15), με βάση αυτήν την απόφαση, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Η αίσθηση νομικών κύκλων αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι βασίζονται κυρίως στο ότι στις αρνητικές αποφάσεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως σκεπτικό, είναι ότι για την αλλαγή αυτή στάσης της Δικαιοσύνης υπάρχει κεντρική κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να συγκρατήσουν την κατάσταση και να εξελιχθούν όλα σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στο site aftodioikisi.gr o δικηγόρος των εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας Αποστόλης Παπακωνσταντίνου, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις «εκ των δεδομένων της κοινής πείρας και της λογικής: πως υπήρχε κεντρική κατεύθυνση από πλευράς υπουργείου, ένας εκβιασμός του τύπου “προσέξτε, τινάζετε το μνημόνιο στον αέρα…”. Και οι δικαστές, φοβούμενοι μην κατηγορηθούν πως βάζουν τη χώρα στα χειρότερα…».
Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρονται στις τελευταίες αποφάσεις των δικαστηρίων και θέτουν το ερώτημα πώς γίνεται όλες ξαφνικά από θετικές να μετατρέπονται σε αρνητικές, και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων που κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει. Προαναγγέλλουν νέο «τσουνάμι προσφυγών», περιμένοντας ότι η Δικαιοσύνη και οι Έλληνες δικαστές θα εμποδίσουν τη διάλυση των πάντων και θα καταργήσουν στην πράξη τη διαθεσιμότητα.
Αύριο, τέλος, εκδικάζονται ακόμη τρεις προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας, που αφορούν εργαζόμενους στους Δήμους Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου. Να δούμε τι θα γίνει… Οι φόβοι των εργαζομένων για κυβερνητική παρέμβαση είναι δικαιολογημένοι ή όχι;…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46