search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Κλήρωσαν για λαχνό… μία σύμβαση εργασίας

27.12.2012 10:35
Κλήρωσαν για λαχνό... μία σύμβαση εργασίας - Media

Μία εξάμηνης διάρκειας σύμβαση εργασίας σε τοπική εταιρεία κλήρωσαν μαθητές του γενικού λυκείου Πύλης Τρικάλων στη χοροεσπερίδα τους.

Μία εξάμηνης διάρκειας σύμβαση εργασίας σε τοπική εταιρεία κλήρωσαν μαθητές του γενικού λυκείου Πύλης Τρικάλων στη χοροεσπερίδα τους.
 
Η σύμβαση που έβαζε ως προϋπόθεση ο υποψήφιος να είναι άνεργος και να είναι ηλικίας μέχρι 25 χρόνων κληρώθηκε σε λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσαν οι μαθητές και τον τυχερό λαχνό κέρδισε ένας… καθηγητής του σχολείου.
 
Η κλήρωση προκάλεσε αίσθηση και ανάμεικτες αντιδράσεις, αφού κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό ευτελίζεται η ανάγκη που έχουν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι για μία θέση εργασίας.
 
Και πολύ περισσότερο, αυτό δεν μπορεί να γίνεται για λόγους πρώτα παιδαγωγικούς από ένα δημόσιο σχολείο και τους μαθητές του.
 
Αλλοι πάλι έμειναν στην ενέργεια των μαθητών που έστω και μ΄ αυτό τον τρόπο προσέφεραν μία θέση εργασίας σε έναν άνεργο.
 
Ο «τυχερός»
Με φανερή αμηχανία πάντως αντιμετώπισαν το γεγονός οι καθηγητές του σχολείου και ο ίδιος ο «τυχερός» καθηγητής, που καλείται τώρα να βρει τον ενδιαφερόμενο στον οποίο θα κάνει «δώρο» την εξάμηνη σύμβαση εργασίας.
 
Ο καθηγητής μαθηματικών Γιώργος Αναγνώστου δήλωσε ότι για την επιλογή του άνεργου εργαζόμενου θα ζητήσει τη βοήθεια της διεύθυνσης του σχολείου καθώς και του συλλόγου καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Ολα πάντως ξεκίνησαν όταν ο πατέρας μιας μαθήτριας της Γ΄ τάξης του Λυκείου Πύλης προσέφερε τη συγκεκριμένη 6μηνη σύμβαση για τη λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσαν οι μαθητές στη χοροεσπερίδα τους.
 
Η απασχόληση αφορά μια εταιρεία συσκευασίας εμπορευμάτων στην Πύλη.

Οι μαθητές κλήρωσαν τη σύμβαση μαζί και με πολλά άλλα δώρα στη λαχειοφόρο αγορά, που διοργάνωσαν προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη φετινή εκδρομή που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Γ' τάξης του λυκείου.

Πηγή: www.ethnos.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:35